Когато става дума за избирането на имена на новородени, много

...
Когато става дума за избирането на имена на новородени, много
Коментари Харесай

Семейство кръсти новородените си близнаци Ковид и Корона

Когато става дума за избирането на имена на новородени, доста родители черпят ентусиазъм от странни, а от време на време и скандални източници. Случаят с индийско семейство несъмнено е подобен, защото те вземат решение да кръстят новородените си близнаци на пандемията от ковид, осведоми Complex.com.

Според Hindustan Times, семейство от Райпур се сдобило с близнаци на 27 март, по времето, когато в Индия към този момент бе наложена национална карантина. Майката на близнаците Прийти Верма, споделя пред изданието, че е избрала да даде на момчето и на момичето имената "Ковид " и "Корона, " респективно, определяйки това свое решение като опит да направи другояче ужасната обстановка малко по-положителна.

Верма също по този начин изяснява, че със брачна половинка й трябвало да преодолеят редица спънки в часовете преди раждането. Въпреки че брачният партньор й съумява да обезпечи кола за спешна помощ, тя е спирана от полицията на няколко пъти по пътя й към болничното заведение.

Вирусът е рисков и животозастрашаващ, само че експлоадирането на болестта накара хората да се концентрират повече върху персоналната хигиена и да привикнат и към други положителни привички. Затова се бяхме замисляли за тези имена. Когато чиновниците в болничното заведение започнаха да назовават бебетата Корона и Ковид, взехме дефинитивно решение това да са техните имена, споделя още Верма.

Семейството обаче показва, че е отворено към концепцията имената на децата да бъдат заменени след време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР