Когато става дума за духовната същност на буквите, не може

...
Когато става дума за духовната същност на буквите, не може
Коментари Харесай

Нумеролог разкрива: Каква е кармата на народа ни според азбуката ни

Когато става дума за духовната същина на буквите, не може да не споменем, че изначално българската глаголическа писменост (глаголица) е била основана от гениалния лингвист Константин-Кирил като писменост на божественото слово и свещенослужението на говоримия активен български език. Тя е изцяло истинска графична система, в която всяка писмен знак дава отговор на един тон, а буквите за близки звукове имат сходни контури. Поради тази причина с съображение е наречена от учените най-съвършената графична система от антични времена до през днешния ден.

Всеки тон има знак-достойнство, което писменостите на множеството други езици не имат. Така Константин Философ и Методий реализират с глаголическите азбучни знаци извеждането на писмеността на българския език като Християнско обръщение.

Ето за какво би трябвало да подчертаем, че глаголическата писменост на българския език е първата и единствена в света християнска, а не езическа азбучна графичност. Тя е духовното обръщение на надълбоко вярващите християни Константин Философ и Методий, които влагат в глаголицата християнската символика, т.е. те кодират Христовата религия в писмените знаци на българския език.(*)

(*)Кина Къдрева, За писмеността или огромния български ход, Литературен свят.

Глаголицата има закрилна за българския език и българския народ феноменалност. Тя е освен обръщение, само че и молитва за България и българския народ, за неговата нематериалност и благоденствие.

Първата писмен знак е обозначена със знака и звука „ Аз “, само че и със смислово значение на „ Аз “-Азъм-Аз съм, а в тази дума е вложен филисофски смисъл на осъзналия себе си човек в единството си с Бога; на Азът като начало на човешкото като божествена същина и като висша връзка с божественото, а оттова всички условия и отговорности на това да си Човек.

Глаголическият знак „ Аз “, сходно на всички знаци в глаголицата, има магичен смисъл, носи магическа мощ на словото и на българския език. Тази магическа мощ и сила са вложени от Константин Философ и Методий в смисъла и начертанията на самата глаголическа писменост като писменост на божественото слово и свещенослужението на говоримия, активен български език.

Затова българската глаголица е свещено писмо, което освен с преведените текстове на християнската каноническа литература, а с всяка писмен знак и с всеки собствен знак обвързва индивида с Бога и изявява божественото в индивида, с цел да освети човешкия дух и човешкото схващане и да ги извиси към Бога посредством християнската вяра и свещенодействие. (*)

(*) Пак там.

Именно по тази причина глаголическият знак „ Аз “ е освен начален знак и писмен знак, само че в него е закодиран смисълът на божието слово, изявяващ смисъла на писмеността и кодиращ философията на българите.

Втората старобългарска писменост – кирилицата, поражда като цивилен банален вид на глаголицата за всеобщото ограмотяване на християните. Известно време двете писмености са използвани паралелно, само че към края на Х и началото на ХI век по-икономичната и лесна за писане кирилица измества глаголицата.

По нейното авторство постоянно се спори, само че абсолютно в основата на основаването й са Константин-Кирил и неговият най-верен възпитаник и почитател Климент. А и не инцидентно тя е наречена кирилица. За нас като българи е по-важно да знаем, че тази писменост, употребена от милиони по света, е сътворена в България. И въпреки да съдържа и гръцки букви, в основата й е моделът на глаголицата.

Тя дава отговор на най-съвършения принцип за писане, съгласно който на всеки тон подхожда обособена писмен знак, а думите се изписват по този начин, като се изговарят. Това прави нашата книжовност неповторима, с помощта на която ние четем и пишем, без да се колебаем като други европейски нации пред думите на родния си език. А с приемането ни в Европейския съюз, от 2007 г кирилицата е приета за третата европейска писменост след латиницата и гръцката писменост.

Можем да твърдим, че глаголицата и кирилицата са две знакови системи на една писменост. Кирилицата не е нова писменост, а по-удобната и всеобща за прилагане знакова система на писмеността на българския народ при разширените потребности на държавността, политиката, християнството, грамотността и образованието.

И по този начин поражда въпросът: Щяхме ли ние, българите, да сме същите, в случай че пишехме на глаголица или на старобългарската кирилица, която е претърпяла редица промени и осъвременявания, изключително вследствие на правописната промяна през 1945 г, когато биват отстранени буквите Е двойно и огромна носовка и се стига до окончателния вид на актуалната българска кирилица, която използваме и през днешния ден?

Безспорно, несъмнено щеше да има разнообразни характерности и нюанси в характера и ориста ни като човеци, народ и нация, тъй като всяка писмен знак носи избрана сила и осцилация според от поредността си в писмеността и цифрата, на което дава отговор. Вероятно и думи като България, българин, татковина, народ, човек и доста други основни български думи щяха да имат разнообразни от сегашните си трептения, само че същността и основата на българските букви остава една и съща, а точно: нашата българска писменост е най-свещеното нещо, което притежаваме като народ, тъй като тя освен е голямо културно завещание, само че е божествена и свещена по генезис. Тя е отдадена на връзката ни като народ, християни и страна с Бога, тя е неповторима и неповторима.

Буквите са свещени небесни знаци, самите те приказват и излъчват светлина. Когато става дума за език, книжовност всяко деяние, всяка смяна, изключително на съществени неща, не са без съдбовно значение. В нашата писменост характерни чисто български букви към този момент отсъстват – за положително или за зло – никой не може да каже. Но пък актуалната кирилица към този момент ни влияе и образува със своите трептения и сили повече от 70 години – цялостен един човешки живот. А с цел да се задействат избрани трептения и да окажат въздействие върху характера и ориста на човек, от време на време са нужни доста по-малко – от 1 до 5 години!

За нас като българи е по-важно да запомним думите на Черноризец Храбър: „ Българската словесност е свята, тъй като свят човек я е сътворил “ и да сме горди, че притежаваме неповторима, свещена културна, научна и литературна полезност, придаваща ни освен национална и християнска, само че и божествена еднаквост.

А ето и един исторически феномен, поради който можехме да не сме същите българи, страна и нация, в случай че народът не бе повярвал в един различен феномен, наименуван през 1894 година от Иван Вазов в романа „ Под игото “ „ чудновата композиция “, „ уловена в мрака светулка “, „ необяснима игра на случая “, „ каприз на случая или орис “, довел до трагични обрати в историята ни и началото на освобождението ни от турско иго. Именно вярата не толкоз в Бога, а в знамения, чудеса, магия, присъща за българския народ, е повода народът всеобщо да повярва на едно знамение още от 1769 година, приписвано на известния по това време швейцарски старец-пустинник Мартин Задек (*), само че считано по-скоро за анонимно и разказано от писателя бунтовник Захарий Стоянов още през 1884 г в „ Записки по българските въстания “ по следния метод:

(*) Пророчествата на Мартин Задек имат на първо място политически темперамент, обгръщат съвсем всички тогавашни европейски страни, в това число и Америка, а също по този начин и ориста на арабските мюсюлмани в Мала Азия и Азия, като главно са адресирани към тогавашното настояще и бъдеще на Османската империя, която лежала на три континента (Азия, Африка и Европа) и била главен поддръжник и пропагандатор на исляма. А самото знамение най-общо можело да се формулира, че християнството ще победи исляма, а Турската империя ще се разпадне.- Бел. ав.

„ По това време точно беше разгласено всред всичките съзаклятници това изобретателно изобретение, което значително обърна някои скептически мозъци и даде изумителен повод на пропагандата в 1876 година. Аз приказвам за математическата истина, която се срещаше с думите: „ Турция ке падне “.

Ето това философско изобретение, в което, като се извърнат буквите на идеалното изречение в черковни числа, излязва годината 1876.

т=300 к=20 п=80

у=400 е= 5 а= 1

р=100 д= 4

ц=900 н=50

I= 10 е= 5

а= 1

------------ ------------- -------------

1711 + 25 + 140 = 1876

И по този начин, Турция ке падне! Ке падне тя точно през 1876 година. При всичките ми питания и търсения както тогава, по този начин и по-после, аз не можах да се добия до името на тениалния създател на това популярно изобретение. Ако това лице, което и да било то, живо или умряло – беше написало хиляда дебели томове, не щеше да подпали толкоз огъня в сърцата на българския народ, в сравнение с можа да доближи това единствено с три думи.

Аз допускам обаче, че създателят на Турция ке падне не е единствено едно лице, само че целият български народ, на който божественото огнено вдъхновение по това време откри по едно и също време това съвпадане. Всеки знающи да чете и да написа заговорник е писал това изречение по това време със личната си ръка, с цел да се увери по-нагледно по това време в неговата правота. “(*)

(*) Захари Стоянов, Записки по българските въстания. Разказ на очевидци 1870 – 1876. Съчинения - том първи, Български публицист, 1983. За пръв път оповестен през 1884 година

Ето, такива сме ние, българите, тогава и в този момент, както ще се убедите сами от написаното в тази книга. И въпреки преди повече от век буквите да са имали други числови стойности за разлика от тези, с които пишем през днешния ден, то духовната същина, която те имат и която ни характеризира като темперамент, еднаквост, психика, народ и нация въпреки всичко продължава да е една и съща.

С право считаме 24 май за най-българския празник, тъй като сме дали на света кирилицата. Какво е за нас българите кирилицата – лимитира ли ни, или противоположното – дава ни независимост и право на избор.

Но има и още нещо, което постоянно не разбираме, тъй като едно е да си БЪЛГАРИН в личната си страна, друго е да си българин отвън страната. Често, когато срещаме българи, живеещи в чужбина, а най-много, в случай че са минали и няколко години от живота им зад граница и са почнали – дали с цел да се вършат на забавни, или просто тъй като родният им език е почнал в действителност да им се изплъзва по същия метод, както и намирането на вярната дума, те стартират да ни приказват на завален български с акцент, търсейки непрекъснато вярната българска дума. И признайте си – май в действителност се дразните от това и някак стартирате да ги чувствате не чак толкоз българи и даже някак отчуждени. Да не приказваме, че към този момент мъчно намирате допирни точки на мислене по доста въпроси – вие си мислите като българи, а те – като bulgarians или нещо сходно.

А в този момент желая тъкмо това да ви потвърдя, че доста от тях в действителност към този момент не са тъкмо тези бЪлгари, които са били в страната си, а са много по-различни, живеейки и работейки, общувайки в друга страна, в която никой не мисли за тях като за БЪЛГАРИ – чужденците даже не са в положение да произнесат тази дума с рядката писмен знак Ъ!, тъй като българите към този момент са се трансформирали в bulgarians или в това, което изискват от тях вибрациите на изписването на името българи на съответния език на страната, в която живеят!

Всичко се свежда до буквите и техните трептения. Думите са общ брой от звуци, звуците са резултат от трептения, а вибрациите са източник на форма. Зад всеки тон стои несъмнено число, тъй като звукът е резултат от осцилация. Всяка писмен знак от писмеността, без значение дали е от кирилицата, латиницата или друга някоя писменост, дава отговор на избран тон, а значи и на свое число.

Тъй като всяка нация, а оттова и всеки човек, е под въздействие на своята писменост, то най-правилно е човек да пресмята цифрата на името си в сходство с писмеността на родината си.

Всеки, който е роден в дадена страна, без значение дали тя е на Изток или на Запад, е в синхрон с вибрациите на звуците от съответната писменост. Но в случай че този човек напусне страната си и одобри ново име, което се изписва на друга писменост, то той попада под въздействие на вибрациите на новата среда и новото си име, което значи, че името му би трябвало да се преизчислява и по писмеността на новата страна, в която живее и работи.

Освен по вибрациите, писмеността на всеки език има собствен порядък, образуван вследствие на избрани обичаи, като смисъла, вложено във всяка обособена писмен знак, намира израз и във формата й. Независимо от съвпаденията и разликите на обособените писмености, то формата на всяка писмен знак в съответната писменост произтича от скоростта на вибрациите й, образувани и от особеностите от народен и географски темперамент.

И чудно ли е тогава, че словото, намерило израз в думата и звука, носи в себе си мощна мощ, която по едно и също време може да гради, само че и да разрушава. Словесната мощ от епохи се употребява за разнообразни цели – заклинания и молебствия, обич и ненавист, здраве и болест, положително и зло. Думите постоянно са играли значима роля, те са божественото оръжие на сътворението, а всяка писмен знак е отговаряла на свое число, наложено от традицията. Ето за какво и нашият народ споделя: „ Казана дума, хвърлен камък “, „ Голям залък лапни, огромна дума не казвай “, Девет пъти мери, веднъж режи “, тъй като една дума е в положение да направи индивида благополучен, да го излекува или да го направи трагичен и даже да го разболее.

По същия метод страстите и възприятията, облечени в думи, всеки момент оказват въздействие върху света. Ако човек изпрати думи и облици на обич и съзидание, той взе участие в творенето на нещо прелестно. Но в случай че излъчва сигнали на ненавист и опустошение, той не твори, а унищожава Вселената. Осъзнае ли това, човек сигурно ще се въздържа да изрича думи с отрицателно значение в яда си, ориентирани към околните му или към други хора.

Всеки има право на избор в живота си – дали да избере свят, изпълнен с обич и признателност, или свят, цялостен с неодобрение и ненавист. Бъдещето ще е такова, каквото всеки желае да бъде. Човек държи ключа към всичко, а законите за вибрациите и тяхната сила ще не престават да завихрят живота в безспирно придвижване.

Всеки човек е част от тези закони и тези трептения, които дружно със звука и музиката, имат своето числово изражение. Името, като цялост от избрани звуци и трептения, също е притежател на избрана сила и тя намира израз в числата. Ето за какво името със своите трептения и сили е ключът, който може да отключи доста заключени порти в живота, демонстрира посоката, в която човек да се движи, с цел да успее да се осъществя, както и товара, който е наследил от предишното си.

Поради това всеки, който се усеща българин, не може да не се интересува и от вибрациите и силите на нашата страна България, само че ще бъде изумен от някои изумителни съвпадения.

БЪЛГАРИЯ = 2 + 9 + 3 + 4 + 1 + 8 + 9 + 3 = 39 = 3 + 9 = 12/3

Ключовото число на името България е 12/3. Числото 12 се редуцира до 3 – цифрата на себеизразяването, себедоказването и на обществената изява, което ръководи Триадата - Отец, Майка и Син, и по този метод и Сътворението.

Първата гласна е Ъ и дава отговор на цифрата 27/9.

Първата съгласна е Б и дава отговор на цифрата 2.

Първо число от формулата Г/С (гласна/съгласна) = 9 + 2 = 11/2

Второ число от формулата Г/С (гласна/съгласна) = 9 – 2 = 7

Съотношение Г/С = 2/7

Започваме с второто число от формулата Г/С=2/7, което разкрива главните провокации на името България и заложените негативни поведенчески модели.

Основният проблем на 7 е боязън от занемаряване, липса на доверие, песимизъм и надзор. Показва засилени паники, аналитичност, „ философстване “, прояви на надменност, че другите не покриват условията и стандартите му, боязън от обвинявания и линчуване, по тази причина мъчно се доверява на някого, потребност от управление поради накърнимост.

Второто число 2 е редуцирано от царското 11, което е причина за фрустрация и свръхемоционалност, която още повече ускорява доминантното поле на изява – Емоционалното, в името България. От друга страна, това царско число разрешава на страната да види по какъв начин би трябвало да стоят нещата, само че не дава сили или благоприятни условия те да бъдат направени по този метод (чували сте постоянно някой, а може и вие да сте го правили, да споделя: ти ум не ми давай, пари ми дай).

Страхът от оскърбление и изоставяне(7) или неналичието на доверие(2) води до фанатичност по отношение на убежденията и недоверие(7). Човек избира самичък да си свърши работата, тъй като няма религия (7), че различен е в положение да я свърши, в случай че не по-добре, то най-малко колкото него самия.

В комбинацията 2/7 прозира и нетърпението(7) при взаимоотношение с другите(2), сензитивност към мнението на другите, компликация да се формулира и изрази това, което мисли (2), заради боязън от неточности и да не бъде общопризнат погрешно и да бъде упрекнат и унизен(7).

Ако обаче изчислим името като Bulgaria (2+3+3+7+1+9+9+1 = 35/8), то получаваме за Ключово число на името кармичното 8.

Първо число от формулата Г/С (гласна/съгласна) = (В=2) + (U=3) = 5

Второ число от формулата Г/С (гласна/съгласна) = 3 – 2 = 1

Съотношение Г/С = 5/1

Най-краткото изложение на този поведенчески модел 5/1 се показва в проблемите на аза и егото, които пречат да се видят и осъществят промени и придвижване напред. Типичният модел на такава композиция би могъл да изясни държанието на България на международната сцена и метода, по който я одобряват другите. Доминиращата сила за такава страна може да се изрази по два метода според от това, каква позиция заема страната в съответна обстановка: твърда опозиция против новите трендове и промените(5), водеща до назадничавост и късогледство в политически, стопански и обществен проект, както и некадърност да се схванат новите трендове и да се подхващат належащите промени заради нарцисизъм, персонални ползи, предпочитание, само че неспособност да е отпред и да диктува своите условия (1), или прекомерна отстъпчивост(5) заради възприятието за несигурност(1), което води до своенравие и честа промяна на позицията(5). Това пък може да докара до нежелани политически и стопански последици заради обстоятелството, че другите ни виждат като страна, на която не може твърдо да се разчита във връзка с поетите й задължения, тъй като постоянно чака да е облагоделствана лично(1) и е допустимо да се отметне от думата си и да промени мнението си(5).

Връщаме се към името на кирилица. Виждате, че в крайния общ брой на числата на буквите от името България участват числата 3 и 9 като 39, което се редуцира до 12/3. Тези цифри са въплъщение на Сътворението, Вечността и Любовта: България = 39/12/3.

Числото 12 символизира кръговрата във Вселената и природата и мъдростта, добита посредством опита (12 месеца, 12 часа на циферблата, 12 астрологични знака на небесната карта, 12 животни по китайския зодиак, идеалната дузина). 12 приканва да спрем да се изживяваме като жертви на събитията и да се опитаме да открием положителното даже в неприятното, да забележим противоположната страна на монетата, което в последна сметка ще ни помогне да разберем кои сме в реалност.

И за какво ли не се учудваме, че обичаната мъдрост на българина, родена от националния многовековен опит, е „ Всяко зло за положително “!

Името “земя” на кирилица има Ключово число 21/3 (обратното на акта на Сътворението на света 12/3, с което Питагор е обозначил Вселената (3). Което пък ще рече, че до момента в който Бог, гледайки отвисоко, е подходил рационално и първоначално е била концепцията 1, а по-късно материята 2, с цел да се получи резултатът 3 (Вселената, Земята в случая), то ние, гледайки от долу нагоре, подхождаме тъкмо противоположното - първо виждаме материята 2, а едвам по-късно концепцията Бог, а резултатът 3 в всемирен и общовселенски мащаб минимум ни интересува, тъй като той е разследване от прочувствените ни персонални усещания.

Човекът от тази позиция 21/3 е прекомерно невменяем, залага на физическото, материалното, може да е неотстъпчив или прекомерно отстъпчив; главните му проблеми са с общуването и взаимоотношенията с другите, мощната сантиментална взаимозависимост, егоцентричността, като мъчно се освобождава от прочувствена и сантиментална обвързаност, може да се демонстрира като малоумен и безсърдечен. Двете неща, които носят същото число 21/3, са свързани с хуманността, която е нашият изпит на Земята, и материалното, физическото, обвързвано с цифрата 2, което също въплъщава кръвта в човешкото тяло.

И по този начин излиза, че откакто не сме в положение да издържим изпита си по човечност и по способността ни да сме индивиди, то точно материалното, което е кръвта, ни санкционира и разболява, тъй като точно кръвта е тази, която циркулира из цялото тяло и го лекува или разболява според от резултата 3. А 3 е на настроения и се лашка от едната прекаленост до другата по скалата на страстите.

Ето за какво непрекъснато едни се борят да запазят Земята чиста, а други я разрушават безпощадно - двете крайности на една канара, което е и характерност на цифрата 3. Ние сме обречени да възприемаме света прочувствено, обречени сме повече да разрушавам 21/3, в сравнение с да градим 12/3, както е направил Творецът.

И става дума освен за нашата българска „ земя “, планетата Земя, за природата й, за благосъстоянията й, за флората и фауната й, става дума и за самите нас, тъй като ние доста повече разрушавам и себе си, в сравнение с творим; ние доста повече разрушавам и дребния си микросвят, в сравнение с го сътворяваме. Защо ли? - тъй като егоистично (1) подхождаме и преобразуваме и природата, и хората, и средата си, с цел да ги нагодим към себе си и да ги направляваме, а когато не успеем - просто разрушавам себе си, като или трупаме страсти във вътрешността, които унищожават тялото с разнообразни болести, или пък ставаме нападателни и насочваме тези страсти на открито към света, който ни заобикаля - свирепост, експанзия, принуждение, закононарушения, убийства.

Какво е решението ли? Решението e Human = 21/3.

Щом си на Земята, ти си първо Човек, първо си Human, а по-късно всичко останало. А шансът въпреки всичко е на страната на човещината, тъй като числата 1 и 3 са нечетни в това комбиниране, което значи позитивни, до момента в който има единствено едно число четно 2, което е негативно. Шансовете са на страната на позитивното, на хуманността.

А ето и още едно значимо тълкувание на цифрата 21, което е Свободата и нашето избавление през 21/3 век. Числото 21 има древноегипетско значение "Истината ще те освободи ".В сегашния 21.век точно Истината е ключът към Свободата.

А обърнато 21 е 12, което пък значи "Жертвата ". Числото 21 е огледалният облик и значение на 12 и символизира актуалния поход към Свободата. 21 е символичният портал, през който би трябвало да премине всеки, с цел да се почувства свободно човешко създание, ръководещо личната си орис и освободено от възприятието на "жертва ".

Именно по тази причина планетата Земя е изпит за човечеството, за хората, за всеки поотделно, с цел да разберем какво значи тя за нас и какво би значело да сме без нея, какво значи да сме без живителната й мощ, какво би станало, в случай че останем вечно без нея и че това зависи отново от нас, хората, човечеството.

Но по едно и също време с това Земята е нашето българско тестване и карма.

Земята е нашата Майка, без която ние преставаме да сме земляни и българи.

И единствено в случай че разкъсаме най-сетне оковите и не бъдем повече "жертвата ", а дружно с природата отбележим триумфа на Духа, прогледнем за личната си независимост и значителност във Всемира и усетим усета на Истината, която е стаена в сърцето и душата, с цел да се почувстваме част от планетата, част от светлината, част от кръговрата на природата, част от замисъла на Вселената.

ЧИСЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9

брой поява в името България 1 2 33 4 - - - 8 99

Нека се опитаме да изтълкуваме числата с техните трептения в името на България:

4 е добра и плодородна земя на Христовата религия (4 въплъщава също и кръст);

Сътворена от Бог, Отец (1), и Материя, Майка (2), като обособена Вселена, Син (3);

Изпълнена с Любов (двете 33 = 6 = Любов, само че и мъченица по сходство на Христос);

Надарена с богата природа (3), фауна и флора (8), призвана да е медиатор и да основава мост за съдействие към Запада (8) и Изтока(3);

Благословена с вътрешен глас, ясновидство, разсъдък, съчувствие и Универсалната обич на Бог (9);

или „ Земя на Бога “, сътворена от Бог за Бога на Земята; също и „ Земното царство на Бога “ и „ Божията воля “, тъй като вибрацията на гласната писмен знак Ъ въплъщава „ царската власт “ и „ въздействието “, знак е на щастливото число на кармична компенсация 27/9 ( 27/9 са също и вибрациите на думата „ слово “ и цифрата на Бог 999=27/9), а вибрацията на писмен знак Б е обвързвана със основаването на света, тъй като тя е по едно и също време Бог и Битие като по този метод Б става изразител на Божествения закон за равновесието, хармонията и растежа.

В нумерологията е признато да се счита, че когато някои цифри липсват в името заради неналичието на буквите, отговарящи на тези цифри, то тези цифри се трансформират в кармични уроци за същността, която ги има. В името на България липсват три цифри – 5, 6, 7, като даже в изчисленията на цялостното име на Република България цифрата 5 още веднъж се явява като кармичен дълг, тъй като липсва и в него. Така може с убеденост да се твърди, че 5 е едно съществено кармично тестване за страната и българите, още повече че и думите в българския език, които имат това основно число, го удостоверяват.

Липсата на 5 в името се среща много рядко, само че този факт сочи индивид, който живее в личния си дребен свят. В по-лошия вид са вероятни психоблокове със податливост към меланхолия, прочувствени сривове, разбиране на света прекомерно прочувствено, висока степен на сензитивност, която е в положение да подготвя към болести на нервна почва. Такъв индивид мъчно понася измененията, избира открития метод на живот и ред. Освен това той има податливост мощно да се привързва и изпада в зависимости от хора, предмети, конюнктура, събития и условия, които могат да са както стопански, обществени, по този начин и политически и тоталитарни, като и най-малката смяна може да го извади от равновесие.

Може би този заложен кармичен урок за България и българите приказва задоволително красноречиво самичък по себе си и най-малко отчасти разкрива още веднъж душeвността и мисленето ни като хора на крайностите - „ мощно да люби и мощно да ненавижда “, извънредно самообладание, граничещо до робска душeвност, както и другата прекаленост – палеща се прочувствена революционност, нетърпимост към поробителя и възприятие на жертва и онеправданост. Тази висока степен на сензитивност и прочувствено усещане на света, възприятието на жертва, както и сложното разбиране и пригаждане към измененията и новото на обособената персона, а оттова – и на народа като цяло, е причина и за разнообразни сривове и депресивни положения, постоянно придружавани от зависимости, пристрастявания, обществени трансформации и лични катаклизми, водещи от своя страна във възходяща линия до провали, неуспехи, озлобяване, злоба, завист, ненавист и изменничество.

Така кармичният урок на цифрата 5 естествено води до следствията от неналичието на цифрата 6 в името България, тъй като единствено неуравновесеният и злобен човек има предпоставки да се трансформира и в нарушител.

Липсата на 6 се среща при субекти с престъпни прояви или изцяло безотговорни, на тях не може да се разчита. Те самите не имат вяра в себе си и не се възприемат добре. Това може да ги докара до пристрастявания към алкохол и опиати, с цел да избягат от света и от себе си. Така до известна степен излиза наяве и за какво думата „ престъпник “ се трансформира в неразделна част от действителността ни, още повече че тя има същото число 23/5 като „ човек “, „ нация “, „ българин “.

По този метод стигаме и до идващия кармичен урок, заложен в името България, а точно цифрата 7. Това число липсва в случаите, когато е допустимо субектът да не изявява изцяло целия си интелектуален капацитет или пък да няма огромно предпочитание за самоусъвършенстване. Аналитичните му качества са прикрит гений, който също може да не се изявява изцяло, заради което постоянно да остава неразбираем. Но най-същественият миг в кармата на това число е, че неналичието му значи, че то е било подценявано в минали интервали и животи, а това слага духовните условия преди всичко тук и в този момент. Поради мощното фокусиране върху материалните завоевания в предишното, това число не се е изявило и има заплаха и в този момент да остане такова, в случай че не се промени насоката на мислите и живота. При това 7 е задоволително мощно и е обвързвано със здравето и целостта на субекта, в случай че бъде подценявано, то е в положение да сложи на тестване духа и вярата даже с цената на здравословни проблеми що се касае до индивида и народа, или да сложи на тестване единството, независимостта и целостта на нацията и страната.

В тази връзка разтварям скоба да загатна, че не инцидентно думата „ полуда “ се показва на кирилица с цифрата 8, което не е нищо друго, с изключение на мъчително нарушен баланс сред двете огледално обърнати повърхности на това число, сред предоставяне и взимане, сред духовно и материално освен на земно ниво, освен „ във вътрешността “ в субекта, само че и нарушена естетика и във космополитен мащаб, при което се нарушава и знакът за свободно придвижване на вибрациите и силите към безкрайността във Вселената, т.е. „ на открито “от субекта.

7 също може да демонстрира известна липса на доверие към това, което не може да се види или ревизира, като вярата е най-голямото житейско тестване за индивид без 7. Такъв индивид е податлив да е тесногръд и раздразним, да се задълбочава прекомерно доста в подробностите; на моменти да му липса прозорливост и предвидливост. По-интересното е, че за да се проявят качествата на 7 Съдбата е в положение да сложи носителя на тази карма в условия, когато може да се занимава с изследователска и научна активност, открития и нововъведения или пък да прояви метафизични ползи и да го подложи на известно усамотение и изолираност в работата му.

Ключовото число (число на първото име) на България е 3 – слънчевото и късметлийско число на Вселената, природата, земята, насладата, светата Троица; на природо-математическите науки, на гениите, уменията и занаятите, свързани с творчеството, изкуството (3), музиката и танците (4).

Числото 3 принадлежи на източната група, дружно с 1, 3, 4, 9, а посоките, към които е отворено и обърнато, са север, изток, югоизток и юг.

Така доста елементарно всеки може да си изясни за какво обичайно връзките на страната ни са положителни с едни съседи или страни, а не толкоз положителни с други; за какво обичайно българите, с изключение на като славяни, са свързани с Русия; за какво обичайно Турция е оказвала и продължава да оказва значително въздействие в живота на страната и народа ни.

Няма по какъв начин да пропусна една страна, която дава положителни шансове за съдействие с България в разнообразни области на стопанската система, търговията и производството, само че и като мост към Запада, а точно Китай, който, като се изключи че дава отговор на източната група, има още едно извънредно удобно нумерологично предимство – има същото съответствие Г/С=2/7 на кирилица, както и името България. Това съвпадане ни дава късмет да си сътрудничим тясно с тази страна и да бъдем желани и от нея самата пред други страни в района за взаимноизгодни връзки.

Освен това и Балканите, и Китай имат на кирилица същото материално число 5 както българин, човек, материя, което в позитивните аспекти на това число е причина за едно положително и преференциално съдействие. Що се касае до Балканите, то в някои случаи това съвпадане може да крие и някои непредвидими последици заради самата променлива и нестабилна същина на цифрата 5, като изгодата може да не е материална, а влиятелна, истинска и новаторска.

Но България е облагоделствана от числата, тъй като, въпреки 3 да е основно число на името, то в самото име България има и цифрата 8, което й дава опцията да играе сполучливо ролята на медиатор сред Изтока и Запада освен поради геополитическото си състояние, само че и тъй като цифрата 8 е от западната група, а нумерологичното му значение включва и способността да е мост за съдействие, другарство и свързващо звено сред двете групи цифри, двете групи направления и елементи от света. Но също по този начин цифрата 8 е Ключово число на името на България, изписано на латиница.

Добре е за нас българите да знаем също, че силата на Ключовото число на България 3 дава отговор на стихията Гръм, на сезона Пролет и на Напредничавостта, което ни слага по благоприятни условия в първите редици на света по досетливост, нововъведения, прогресивни технологии, научни открития и експерти във всички области на науката, техниката, изкуството, литературата и духовността.

***

Из "Духовният код на България, българите и българската писменост ", Съни Ламброзо, издание на Хомо Футурус
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР