Когато става дума за диети, първото нещо, за което се

...
Когато става дума за диети, първото нещо, за което се
Коментари Харесай

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Когато става дума за диети, първото нещо, за което се сещаме е премахването или намаляването на въглехидратите. Сякаш те са единствените, които дефинират нашата фигура, а не цялостния ни метод на живот.

Погрешното поверие ни изправя пред въпрос, на който е значимо да си отговорим – Какво да консумираме вместо паста и самун, с цел да реализираме по този начин мечтаните цели?

Нека си признаем, въглехидратите, както и всички макронутриенти, които се усвояват с храната са освен потребни за вярното действие на тялото ни, само че са и незаменими. В верните количества, те не би трябвало да липсват през целия ни ден, даже и да съблюдаваме диета.

 по какъв начин да ги сменяем вярно и какво да ядем вместо обичаните ни паста и самун

Фотография: Unsplash.com

Ето за какво е значимо да знаем по какъв начин да ги сменяем вярно и какво да ядем вместо обичаните ни паста и самун

Както към този момент казахме, главната мотивация, водеща до премахването на въглехидратите от ежедневната ни диета, е желанието да свалим няколко непотребни кг, насъбрани с времето. И какво е първото нещо, което свързваме с въглехидратите? Очевидно тестените произведения и хляба – съществени храни на средиземноморската диета, само че и измежду най-зле третираните, когато става въпрос за диети и намаляване.

Именно с хляба и тестото се свързва натрупването на ненужно тегло и коремни мазнини, без да се регистрира, че тези храни са непретенциозен източник на калории. Само неправилното количество би могло да сътвори проблеми. Ако в действителност консумираме прекалено много тестени произведения или самун и одобряваме повече калории, в сравнение с губим, явно е, че тялото ни ще има наклонност да натрупва килограмите.

 Нашата физическа форма не зависи от въглехидратите и храните, които ги съдържат

Фотография: Unsplash.com

Нашата физическа форма не зависи от въглехидратите и храните, които ги съдържат

Нашата мечтана блестяща форма зависи само от потреблението им. Тя би трябвало да бъде уравновесена и в никакъв случай несъразмерна. Истината е, че диетата без тестени произведения и самун, може да докара до доста тежки хранителни несъответствия.

Зърнените култури и въглехидратите носят на тялото несъмнено количество калории, главен източник на сила за тялото. Именно те са виновни за 45-60% от дневния банкет на калории, заради което е значимо да участват в всекидневието ни.

Елиминирането на пастата и хляба доста постоянно се случва и когато страдаме от нетърпимост към глутен. Затова пък могат да бъдат сменени от приема на различен тип храни като ориз, царевица или амарант.

Какво да консумираме вместо паста и и самун?

Както знаем, обичайна паста се прави от грис, от твърда пшеница. Днес може да се откри в доста разнообразни версии, също толкоз положителни и здравословни като пълнозърнеста паста. Тя също е отличен сурогат, тъй като е богата на фибри. Стандартната паста може да се размени още и от оризова паста, соева юфка, паста от елда, както и такава от нахут, леща, фасул, амарант, просо и така нататък

 Елиминирането на пастата

Фотография: Unsplash.com

Същото важи и за хляба. Под самун имаме поради даже хлебни пръчици, крекери и други сходни. Храната, която най-често се употребява за негов сурогат, безспорно са оризовите или царевичните питки – засищащи и без квас. Точно заради тази причина те не предизвикват класическото отичане на корема, от което мнозина страдат.

Постигнем ли нужния баланс в хранителния си режим, ще реализираме и по този начин мечтаната пефекрна фигура. Не е невероятно!

 Същото важи и за хляба.

Фотография: Unsplash.com

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР