Когато стане дума за стареене, повечето хора си представят бръчки

...
Когато стане дума за стареене, повечето хора си представят бръчки
Коментари Харесай

10 неочаквани признака на стареенето

Когато стане дума за стареене, множеството хора си показват бръчки и загуба на разтегливост на кожата. Всички дами знаят за тези признаци на стареене и пробват да се оправят с тях по всевъзможни способи. Понякога обаче подценяваме някои по-сериозни сигнали, които тялото ни изпраща.

1. По-бавни реакции

Времето за реакция на човек може да стане по-бавно с възрастта. Когато сте млади, можете да реагирате бързо каквото и да се случи, само че като остарявате, броят на счупените чаши или автомобилните злополуки може доста да се усили.

2. Нужно е повече време за зарастване на рани

Един от най-илюстративните признаци на стареенето е фактът, че синките по кожата и раните по тялото ви се нуждаят от повече време, с цел да се излекуват. Човешката кожа има необикновен потенциал за регенерация. Когато този развой не работи толкоз безпрепятствено, както преди, това значи, че тялото не работи вярно.

3. Намалена дарба за носене на тежки неща

Ако ви е мъчно да преместите туба с вода да вземем за пример, а преди сте я носили без проблем, не се очудвайте. Мускулните тъкани губят масата си с възрастта и въздействат на вашата мощ и устойчивост.

4. Влошено зрение

Известно е, че зрението се утежнява с възрастта. Хората над 40 годишна възраст имат усложнения с фокусирането на предмети, които са на близо. Някои хора даже би трябвало да носят очила, когато четат.

5. Качване на килограми

Излишните килограми са типични за остаряващите хора. Не се тормозете, с вярна диета и спорт всичко ще се подреди.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР