Когато стане дума за пиене на чай, веднага се сещаме

...
Когато стане дума за пиене на чай, веднага се сещаме
Коментари Харесай

Защо да избягваме чая в пакетчета

Когато стане дума за пиянство на чай , незабавно се сещаме единствено за позитивни резултати от него. Но в случай че чаят е в торбички, каквито са множеството на пазара, той може и да ни навреди.

Канадски учени са открили, че пакетчетата с чай, които потапяме в чаша с гореща вода, също отделят микропластмаса , която по-късно попада непосредствено в организма ни.

Вероятно си мислим, че дребните торбички се вършат от хартия, само че в последните години от ден на ден производители залагат на пластмасови материали като найлон и полиетилентерефталат (PET) .
 Снимка 444694

А те, изключително при нагряване, отделят дребни частици, които попадат в органите ни и водят до редица здравословни проблеми.

Ако чаената торбичка е направено от някакъв тип пластмаса, при потапянето й в чаша гореща вода се отделят над 11 милиарда частици микропластмаса . Това е доста по-голямо количество от вероятното да приемем с разнообразни храни или други питиета, написа Daily Mail.
 Снимка 444695

От различен опит на канадските учени излиза наяве, че парченцата микропластмаса, които евентуално плуват в чашата ни чай, водят до анатомични и поведенчески отклонения във водните бълхи (вид члененстоноги), които се употребяват за сходни проучвания.
 Немски учени откриха високи равнища на пластмаса в организма на деца
Немски учени откриха високи равнища на пластмаса в организма на деца

Какви са заплахите за здравето

Със сигурност резултатът върху нашия организъм също е отрицателен, само че са нужни още проучвания, с цел да се откри с акуратност какво ни предизвиква този вид замърсяване. А към този момент имаме още една причина да сме нащрек какво консумираме .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР