Когато стана ясно, че съдията от Върховния съд Стивън Брайър

...
Когато стана ясно, че съдията от Върховния съд Стивън Брайър
Коментари Харесай

Стивън Брайър се пенсионира. Кой ще го наследи?

Когато стана ясно, че съдията от Върховния съд Стивън Брайър се пенсионира, светлините на прожекторите се насочиха незабавно към евентуалните му наследници на поста.

В четвъртък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще извърши предизборното си заричане и че ще номинира чернокожа жена за арбитър във Върховния съд.

Затова на този стадий най-вече внимание притегля Кетанджи Браун Джаксън, която към този момент е работила с Брайър преди 20 години, написа ABC News.

Завършила Юридическият факултет на Харвард, а в този момент арбитър във федерален апелативен съд, Джаксън счита, че упоритата работа е един от най-важните фактори в живота й, който я е довел до днешната й позиция.

Тя е родена преди 51 години, през 1970г. във Вашингтон, Колумбия. Родителите й, и двамата учители в държавни учебни заведения, се преместили във Вашингтон от Маями.

В своя тирада през 2017г. тя описа, че родителите й, които желали да покажат, че се гордеят с африканското си родословие, помолили вуйна й, която тогава била в Корпуса на мира в Африка, за лист с имена на африкански девойки. Така избрали Катанджи Ониника, което в превод значи „ прелестна “.

През 2017г., в лекция в Юридическия факултет на Университета на Джорджия, Джаксън разкри повече за персоналния си живот, разказвайки на студентите освен своя професионален път, само че и тестванията, с които е трябвало да се оправи в персонален проект.

„ Всеки ден изпитвам ударите на съпоставянето на двете от най-значими свои функции в живота ми: областен арбитър в Съединени американски щати от една страна, а друга – майка на дъщери тийнейджърки “.

Джаксън и брачният партньор й Патрик, който е доктор, имат две дъщери – на 21 и 17 години.

„ В нашето семейство имаме мантра, която натъртва на упоритата работа “, описа тогава Джаксън. „ Първо правете това, което би трябвало да извършите, по-късно това, което ви се желае “.

В момента Джаксън служи в Апелативния съд за окръг DC, считан за най-важния федерален съд преди Върховния съд. Той има пълномощия по каузи, свързани с Конгреса и организациите на изпълнителната власт.

По време на чуването й за удостоверение на актуалната й позиция, републиканските сенатори я попитаха дали счита, че расата ще играе фактор при вземането на решения
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР