Когато стана ясно, че предстои режим на водата, ние помолихме

...
Когато стана ясно, че предстои режим на водата, ние помолихме
Коментари Харесай

Стомана-Перник е сигнализирала, че получава повече вода

" Когато стана ясно, че следва режим на водата, ние помолихме да бъде понижен дебитът към нас. Имахме терзания още през лятото, че ще се стигне до режим. Няма нерегламентирано отклонение на вода. От октомври имаме преписка, че ни се подава повече вода, в сравнение с имаме потребност. Подаваха ни повече, по тази причина сме писали на Вик Перник и на кмета, че би трябвало да понижат водоподаването. Подаваха ни 80 хиляди куб., а имахме потребност от 10 хиляди Тази вода минаваше през водомерите и ние я плащахме. " Това сподели шефът на " Стомана Индъстри " Константин Стаменов в коментар за водната рецесия в града за bTV.
По думите му завода няма нерегламентирани отклонения и тази информация потегля от отчет на " Софийска вода ", " които не са наясно с водоснабдяването на Перник. Всички, които обявиха, че в предприятието има нерегламентирано прилагане на води от бент. „ Студена “, ще бъдат съдени за клюка. След инспекция бе установено, че няма нарушавания ", акцентира Стаменов.
Той призна, че на територията на предприятието има тръби на ВиК -  Перник, които са остарели и не подлежат на замяна. Освен това по-големите количества вода биха предизвикали наводнение на пречиствателната станция в предприятието.
Стаменов изясни, че всяка година заводът подава поръчка за нужните количества вода, за което се дава позволение от министъра на околната среда и водите . Преди това от завода са употребили вода от бент. Пчелина, само че след разграбването на оборудванията е останал бент. Студена.
" Нашата консумация е към 2% от тази на града. Водата е постъпвала непосредствено, без да се пречиства. Ние имаме специфична обработка, с цел да може да се употребява като промишлена. ", изясни още Стаменов и добави, че сега завода употребява дъждовна вода и такава от разнообразни потоци, за което има нужните разрешителни
Директорът на " Стомана Индъстри " добави, че в случай че не бъдат получени минималните количества за работа на завода ще би трябвало да се реалокират поръчки в фабрики отвън страната.  Той посочи, че в завода работят 1500 души от Перник. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР