Когато стана ясно, че изборите ще са 2 в 1,

...
Когато стана ясно, че изборите ще са 2 в 1,
Коментари Харесай

8 качества, които трябва да притежава кандидат-президентът

Когато стана ясно, че изборите ще са 2 в 1, някои наблюдаващи изрекоха мнение, че кандидат-президентите ще са и нещо като локомотиви за парламентарните листи на партиите. В тази роля те щели да надъхват партийните гласоподаватели и без значение от персоналния си президентски резултат ще оказват помощ за повишение на резултата за своите партии. 
Да, но единственият към този момент сериозен претендент е настоящият президент, който не е прекомерно партиен.
Днес ГЕРБ пуснаха слух, че ще поддържат някакъв претендент, само че още не го вадят публично.
Затова изготвихме няколко теоретични постановки за последния миг на номинациите - какви качества би трябвало да признава един заслужен кандидат-президент? Даваме кардинални насоки без да персонализираме, защото главните персони в кандидат-президентската конкуренция още се крият, в случай че въобще са възникнали.
С това ревю желаеме да помогнем на всички партии и придвижвания, съперници на Радев, които още не са намерили и издигнали своя претендент. 
Ето какви качества би трябвало да има той.
***
1. Диалогичност. Кандидат-президентът би трябвало да може да приказва с всички, когато и да е и на всевъзможни тематики. За тази цел е абсолютно необходимо щабът му да обезпечи войска от интернет-тролове, които да залеят обществените мрежи с мисли и разговори от името на кандидат-президента. Трудно се събират грамотни тролове, само че в случай че и самият кандидат-президент е необразован, по-лесно ще му се изработят проксита. За по-прости връзки може да се употребяват и ботове. 
2. Творчески метод в преписването.  В наши дни сериозните хора нямат време да измислят отначало цели книги и от време на време преписват. Проблемът е, че като станат обществени персони, може да се откри някой, който да им извади старите преписваници и да направи скандал с тежки вреди за репутацията. Затова кандидат-президентът от млади години трябва да може да преписва креативен, тъй че да не си проличава първоизточникът. 
3. Акробатически баланс. В " Приказка за стълбата " на Смирненски липсва един детайл, който е доста ослепителен за съвремието ни - стъпването на непознати глави. Изкачването по обществената, кариерната и политическата стълбичка неведнъж става посредством стъпването на главата на някой сътрудник. Когато се изкачиш на непознатата глава, би трябвало доста ловко да балансираш от горната страна, тъй като отвисоко се пада по-лошо.
4. Обединител!  Кандидат-президентът би трябвало да има качества на обединител, а не да разделя нацията. За задачата при издигането си той би трябвало да е стъпил на повече глави, да ги е обединил и намачкал хубаво - за още повече непоклатимост, баланс и заедност.
5. Открито лице.  Всеки кандидат-президент би трябвало да се показа в точния момент и намерено, а не да се крие по зайчарници и ейчарници (от HR - human resources, служби за асортимент на кадри). 
6. Рефлекс.  Добре е кандидат-президентът да реагира по-бързо, в сравнение с да речем Екоадминистрацията по случая със заседналия край Камен бряг транспортен съд. При съществуване на претендент, добра организация и достатъчно бързина - претендентът даже може да се записва преди да са минали изборите. 
7. Нормална усмивка. Усмивката явно навлиза в политическия ни живот и това е позитивно - както е добре човек да споделя " добър ден ", " в случай че обичате " и всякакви от сорта. Предишният президент на България беше ухилен, някои нови политици също употребяват тази известна гримаса, а Бойко Борисов може да се усмихва и чумери по едно и също време. Всичко това са страхотнически трендове, кандидат-президентът също би трябвало да е привлекателен, само че в случай че е допустимо, въпреки всичко усмивката не бива да прелива в сияен идиотизъм. 

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви
8. Спортен вид, преди последната възраст. Президентът у нас е с 5-годишен мандат и това не е малко време. Затова е добре кандидат-президентът да е в спортна форма и да не е 100-годишен - с цел да има по-големи шансове да си довърши мандата. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР