Когато сроковете ни притискат, загубили сме желание да полагаме усилия

...
Когато сроковете ни притискат, загубили сме желание да полагаме усилия
Коментари Харесай

Как да повишим мотивацията си

Когато периодите ни притискат, изгубили сме предпочитание да поставяме старания на работа или просто ни мързи, имаме потребност като че ли някой да ни побутне, с цел да ни даде начална засилка . След това е по-лесно.

Мотивацията постоянно ни напуща прекомерно елементарно. Желанието да създадем нещо, и то както би трябвало, се въздейства от редица фактори. Но от време на време то би трябвало да отстъпи крачка обратно пред уговорките, които са в рубрика " неизбежни " . Няма желая, не желая...

В сходни случаи е добре да знаем някой и различен трик, с който най-малко малко да поизтупаме от пепелта своята мотивация , в случай че не успеем напълно да я възродим като феникс.

 Снимка 341147

Ако сме на работното място и би трябвало да довършим план до час, само че не можем да си съберем мислите, една дребна разходка постоянно e от изгода. Когато и тялото, и мозъкът буксуват на едно място, добре е да раздвижим най-малко едното. А по-късно и другото ще потръгне.

Минута е доста

Точно пет минути ни трябват, с цел да успеем да се концентрираме. С известно количество воля и самоконтрол ще успеем да се вглъбим в задачата, даже да не ни е от най-приятните. А по-късно нещата ще станат от единствено себе си. Затова е значимо да не се отхвърляме на втората минута.

Муза

В интернет към този момент е цялостно с " мотиватори ". Но в случай че ни е писнало от заучени изречения, повтаряни до безспир, по-добре е да разчитаме на своя образец за подражателство .

 Снимка 341150

Без значение дали е артист, артист или пък съумял родственик. Достатъчно е да си запишем някоя негова мъдра фраза на видно място и постоянно да си я припомняме.

Далеч от всичко

Добър вид за повишение на мотивацията в стресови моменти е музиката . Тя ни оказва помощ да се абстрахираме от разсейващите фактори, а и покачва настроението. Междувременно е добре и да си напомним каква тъкмо е задачата ни .

Не приказваме единствено за крайния период на предоставения ни план. Ако той ще ни донесе бонус, който сме решили да оползотворим за почивка, може да сложим на десктопа си фотография на мечтаната дестинация. Така мотивацията ще е пред очите ни .

 Снимка 341148

Реализъм

Голяма неточност е да бъде перфекционисти. Няма нищо неприятно в това да желаеме да бъдем положителни в работата, само че не би трябвало да губим действителната визия за опциите си. В противоположен случай все няма да съумяваме да се догоним и по този начин стресът ще ни следва компактно.

Във връзка с нереалистичните условия, добре е да се награждаваме за всяка дребна победа . Ако различен сега не прави оценка нашите старания, нищо чудно мотивацията ни да отлети на юг. Или най-малко през вратата на офиса. Както сами сме си съдници, по този начин би трябвало да умеем да се хвалим и глезим .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР