Когато спрете да следвате грешните пътеки давате шанс на добрите

...
Когато спрете да следвате грешните пътеки давате шанс на добрите
Коментари Харесай

Спрете да правите тези неща още днес

Когато спрете да следвате неверните пътеки давате късмет на положителните неща да се случат. Вижте от какво да се откажете с цел да се усъвършенства живота Ви:

1. Откажете се да бъдете съвършени – Истинският свят не възнаграждава перфекционистите, той награждава хората, които си правят нещата.

2. Откажете се непрестанно да се сравнявате с останалите – единствената персона, с която би трябвало да се състезавате, сте самите вие.

3. Откажете се от живеенето в предишното и терзанието за бъдещето – Сега е единственият обезпечен миг за вас. Животът е в този момент! Не го изпускайте!

4. Откажете се от недоволството – Направете го! Веднага!

5. Спрете да таите завист – Злобата е загуба на съвършеното благополучие.

6. Откажете се от чакането – Това което не стартираме през днешния ден, няма да бъде приключено на следващия ден. Знанието и интелигентността не костват нищо без деяние.

7. Откажете се от лъжата – В дълготраен проект истината става ясно. Или вие притежавате вашите дейности или вашите дейности в последна сметка ще ви имат.

8. Откажете се от избягването на неточности – Единственото нещо, което в действителност може да ви нарани, е да изберете да не вършиме нищо просто, тъй като ви е прекомерно боязън да не сбъркате.

9. Откажете се да казвате: „ Не мога ” – Както е споделил Хенри Форд: „ Няма значение дали мислите, че можете или мислите, че не можете: и в двата случая сте прави. ”

10. Откажете се да бъдете всичко за всеки – Да накарате човек да се усмихне може да промени света. Може би не целия свят, само че неговия свят. Започнете с малко! Започнете в този момент!

11. Откажете се да мислите, че не сте подготвени – Никой в никакъв случай не се усеща на 100% подготвен, когато се появи подобаващия миг. Защото множеството благоприятни условия, които ви се откриват в живота ви принуждават да израствате отвън зоната на комфорта си, което значи, че първоначално няма по какъв начин да се чувствате изцяло удобно.

12. Откажете се да си поставяте дребни цели – Много хора си слагат дребни цели, тъй като се опасяват от неуспех. Ироничното е, че точно слагането на толкоз дребни цели ги проваля.

13. Откажете се да вършиме всичко сами – Вие прекарвате по-голямата си част от деня с други хора. Ако работите дружно вие ще бъдете в пъти по-способни и мощни, в сравнение с в случай че го вършиме сами.

14. Откажете се от покупките на неща, от които нямате потребност – Управлявайте парите си, с цел да не стане по този начин, че парите ръководят вас. Не харчете, с цел да впечатлите останалите. Не живейте живота си в опит да се заблудите както и да ги заблудите, мислейки, че благосъстоянието се мери с материални неща.

15. Откажете се да обвинявате останалите за вашите проблеми – Степента, до която можете да живеете мечтания живот зависи от степента, в която поемате отговорност за личния си живот. Когато обвинявате останалите за това, през което сте минали, вие отричате отговорността – вие давате на останалите власт над част от живота ви.

16. Откажете се да вършиме от мухата слон – Един от методите да се ревизира дали нещо си коства да се обмисли е като си зададете следния въпрос: „ Дали това нещо ще има значение след една година? След три години? След пет години? Ако отговорът е не – няма защо да се тревожите.

17. Откажете се да се пробвате да живеете по този начин, както чакат другите – Работете над това да надхвърлите личните си упования. Всичко останало ще си пристигна на мястото.

18. Откажете се от манталитета да избирате “по-лесния път ” – в днешно време има прекомерно огромна податливост да се намират “бързи решения ”. Например да взимате хапчета за намаляване, вместо да започнете да вършиме извършения и да ядете вярно. Няма магически прашец, който може да анулира трудолюбието, старанието и фокусираната и отдадена работа.

19. Откажете се да вършиме обещания, които не можете да извършите – Не си позволявайте да вършиме обещания, които са над опциите ви. Всеки път изпълнявайте повече от това, което се чака от вас.

20. Откажете се да сдържате мислите и възприятията си – Хората не могат да четат мисли. Те в никакъв случай няма да схванат по какъв начин се чувствате, в случай че не им кажете.

21. Откажете се от заобикалките – Казвайте каквото мислите и мислете, каквото казвате. Комуникирайте дейно.

22. Откажете се да избягвате смяната – Независимо дали е добра или неприятна обстановката, с която се сблъсквате в този момент, тя ще се промени. Това е единственото нещо, за което може да сте сигурни. Така че приемете измененията и разберете, че измененията се случват заради някаква причина. Няма постоянно да бъде елементарно или явно първоначално, само че в последна сметка ще си заслужава.

23. Откажете се от възприятието, че сте освен това – Никой не е по-висш от другите хора в този живот. Всички дишаме един и същи въздух. Ние получаваме, толкоз колкото даваме. Ние получаваме, това което си заслужим.

24. Откажете се да чакате до последната минута – Тези които се провалят с планирането, възнамеряват да се провалят.

25. Откажете се да бъдете трагични – Стойте настрани от драмите на останалите хора и не си правете сами такава без причина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР