Когато споменаваме лоши навици, едно от първите неща, които ни

...
Когато споменаваме лоши навици, едно от първите неща, които ни
Коментари Харесай

Седем навика, които вредят на здравето повече от тютюнопушенето

Когато загатваме неприятни привички, едно от първите неща, които ни изниква в съзнанието е пушенето, написа zdrave.to. 

Да, цигарите са потвърдено доста рискови за здравето, само че има 7 други нездравословни навика, които даже по нездравословни, а за тях не се приказва доста. 

По-долу ще ви срещнем с тях: 

1. Ниска физическа интензивност

В науката даже съществува име за това - хиподинамия. Липсата на физическа интензивност води до развиването на доста рискови болести. 

2. Вредна храна

Здравето на тялото значително зависи от качеството на употребяваните храни. Ако, да вземем за пример, саламите заместват месото в менюто, тестени произведения - зеленчуците и газираните питиета -натуралните сокове, тогава здравословние проблеми са неизбежни.

3. Липса на слънце

Слънчевите лъчи имат позитивен резултат върху психичното положение на индивида и абсорбцията на калций заради витамин D. Но не злоупотребявайте със слънчевите бани, защото ултравиолетовите лъчи могат да причинят съществени кожни болести.

4. Липса на сън

Основният механизъм за възобновяване в живота на всеки човек е здравият сън. Той засяга както мозъчната активност, по този начин и психическото положение, да не приказваме за физическото положение. Редовните нарушавания на съня водят до меланхолия и могат да причинят инсулт.

5. Стрес

Трудно е да се припише на навика, само че доста хора живеят в среда, която естествено способства за стресиращи обстановки. Това може да е работата, домашни проблеми, връзки с родственици и така нататък Заради личното си здраве си коства да преосмислим близките психически закани.

6. Самотен метод на живот

Комуникацията за хората не е просто естествена демонстрация, а нужда. Доказано е от науката, че отсъствието на пълностоен обществен живот редуцира живота на хората, първо разрушавайки душeвността, а по-късно и тялото.

7. Нисък обществен статус

В комплекс такива фактори като равнището на обучение, заплата, състояние в обществото, дефинират вътрешното богатство на индивида. Ако всички тези индикатори са на минимално равнище, тогава неговото усещане ще бъде депресиращо.

Разбира се, това не е причина за обезсърчение, само че постоянно можете да извършите малко повече за своето благоденствие. Като най-малко желанието за развиване и реализиране на нов триумф ще увеличи самочувствието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР