Когато сме влюбени и сме във взаимоотношения с някого, имаме

...
Когато сме влюбени и сме във взаимоотношения с някого, имаме
Коментари Харесай

Защо изневерява мъжът? Отговори от специалисти

Когато сме влюбени и сме във взаимоотношения с някого, имаме възприятието, че това ще е вечно. Кроим проекти за бъдещето, виждаме по какъв начин остаряваме дружно и гледаме напред без боязън. Дори за момент не можем да си представим по какъв начин някой ще унищожи тази идилия. Още по-лошо – в случай че този някой е нашият сътрудник или пък самите ние. Какво може да докара до невярност и за какво мъжът изневерява? В идващите редове ще се опитаме да ви дадем няколко вероятни аргументи. Ето ги и тях:

Той се пробва да избяга
Според експерти по взаимоотношения, мъжете изневеряват, в случай че желаят да избягат от връзката и това е първото нещо, което вършат. Мъжете избират да приказват посредством дейности. Когато те срещат усложнения при общуването или пък знаят, че гледната им точка няма да бъде възприета добре, вместо да обсъдят въпроса, те избират да пропуснат „ оня диалог “ и вместо това да изневерят. Така те дават знак, че за тях връзката е завършила и по този метод не се постанова да приказват доста и да изясняват аргументите за своята постъпка.

Мъжът търси връзка
Без значение от физиологичните разлики сред половете, от време на време мъжете изневеряват освен поради физически аргументи. Ако те се усещат незабелязани и подценени от своята партньорка и в случай че това се случва още веднъж и още веднъж, те се усещат засегнати. С течение на времето мисълта за секс с друга жена се появява от единствено себе си.

Липсва му поддръжка
За разлика от дамите, при мъжете другарството по-рядко е подкрепящо. Те не споделят проблемите си толкоз доста и надлежно – не търсят препоръки от другари толкоз постоянно. Ето за какво от време на време изневярата може да стартира като другарство. Ако да вземем за пример мъжът откри поддръжка в лицето на колежка или пък остаряла позната, прекомерно евентуално е той да стартира да усеща прочувствена непосредственост, която да прерасне в освен това.

Когато желае да бъде оценен
Силни усеща като неустановеност и ниска самокритика могат да накарат мъжа да изневери. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че той се усеща подценен в личната си връзка. До невярност може да се стигне и в случай че той не се усеща задоволително прелъстителен и възможна забежка би повишила самочувствието му.

Недобро полово здраве
Ако сътрудникът ви минава през тежък интервал, който е обвързван с проблеми със сексуалността, това би могло да го накара да изневери. Сексуалната интензивност е директно обвързвана със самочувствието. Ето за какво, с цел да бъде оценен и да потвърди на себе си, че „ всичко му е наред “, мъжът може да прибегне до контакт с нова партньорка. Тя би била по-безпристрастна в мнението си за него, защото не познава проблемите му.

Ако мъжът е подвластен
Зависимостта към избрани наркотични субстанции или пък лекарства може да замъгли ясната визия на мъжа за това кое е вярно и кое не. Хора, които са подвластни са по-склонни да изневеряват, защото подвластни на зависимостта, те могат да се трансфорат в една по-импулсивна, по-незряла версия на себе си.

Ако бракът не е това, което е очаквал
Според експерти, мъжете считат, че щом към този момент са женени, бракът ще е едно безпределно развлечение. За тях това значи да бъдат с партньорките си където пожелаят и да вършат секс колкото желаят. Това обаче не е тъкмо по този начин. Животът дружно, разноските в семейството, заемите и децата могат да трансформират радикално визията за идеалното общуване. Изглежда, че животът се свежда до задоволяването на нечии потребности и ходенето на работа. „ Къде остават моите потребности? “, се пита мъжът. Когато дамата обръща внимание единствено на децата и е прекомерно изтощена, с цел да извършва съпружеските си отговорности, мислите за невярност са неизбежни. Мъжете имат вяра, че това да се усещат обичани и мечтани не зависи от тях, а от някой различен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР