Когато сме във ваканция, през почивните дни или ако ни

...
Когато сме във ваканция, през почивните дни или ако ни
Коментари Харесай

Какво се случва с кожата, когато не носим грим

Когато сме във почивка, през почивните дни или в случай че ни се постанова да работим от у дома, по-рядко си слагаме грим. Усещаме се някак по-леко. Какво се случва с кожата ни, когато не носим грим? Освен че кожата ни наподобява по-млада, може повече да диша и ѝ оказваме помощ с подобаващата козметика и храна да се детоксикира, вижте какво още се случва.

Порите ви ще наподобяват по-малки

Нанасянето на пудра, руж, хайлайтер, декор дьо загар, се натрупват в порите ни при всяко нанасяне. В композиция със замърсяванията от околната среда, потенето, натрупването на нечистотия върху лицето ни, освен, че запушва порите, само че те наподобяват и по-големи. От друга страна, когато си дадем къса пауза от нанасянето на грим, насъбраните замърсявания са доста по-малко. Кожата ни наподобява по-гладка, а порите по-малки.

Намалява риска от очни инфекции

Молив за очи, очна линия, серпантина, сенки... Повечето козметични артикули съдържат консерванти, които могат да причинят очни инфекции като конюнктивит, очни алергии, изключително в случай че не следим по кое време е изминал срокът им на валидност и не почистваме постоянно четките, с които си нанасяме сенките.

Повече вреди от слънцето

Въпреки че гримът носи някои опасности за здравето и хубостта на кожата, за предпочитане е да не излизаме без него, изключително в слънчевите месеци. Вече редица декор дьо тени имат в основата си слънцезащитен фактор. За доста дами това е единственият източник на слънцезащита, който употребяват върху лицето си, изключително в случай че дневният им крем няма SPF или не нанасят преди грима специфичен артикул за лице с висока отбрана. Непоставянето на грим, даже на BB, CC кремове, които ни обезпечават някаква отбрана от слънчевите лъчи, може да усили риска от увреждане на кожата, появяването на пигментни петна.

Повече грижа за кожата

Онези дребни паузи, в които не ни се постанова всяка заран да отделяме най-малко по 30 минути, с цел да нанесем грима си върху лицето, са тези моменти, които ни карат да погледнем на кожата си по различен метод. Колко постоянно се сещате да си извършите хубава маска на лицето, без значение дали е домашна или закупена от аптечната мрежа? Сега се погрижете за вашата кожа. Детоксикирайте я, правейки си 1-2 пъти седмично подхранващи маски за лице.

По-малко черни точки и пъпки

Някои гримове съдържат консерванти, които може да се окажат токсични за кожата ни. Върху четките ни за грим ежедневно се натрупват замърсявания, като мъртви кожни кафези, бактерии. Всички те, освен че не разрешават на кожата да диша и запушват порите ѝ, само че могат да са причина за възпалителни процеси. Черните точки са ни допълнително, образуват се пъпки, може да се появи акне. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР