Когато сме в Шенген, трябва да организираме трафика и контрола

...
Когато сме в Шенген, трябва да организираме трафика и контрола
Коментари Харесай

Гвоздейков: Когато сме в Шенген, трябва да организираме трафика и контрола вътре в страната

Когато сме в Шенген, би трябвало да организираме трафика и контрола вътре в самата територията на страната. Това уточни министърът на превоза в изявление за Българска телеграфна агенция и добави, че в тази връзка ведомството би трябвало да стартира да работи за основаване на опция за създаване на буферни паркинги навътре в страната.

Гвоздейков означи, че това е обвързвано и с тематиката за сигурността на придвижването.

На въпрос дали са водени диалози с Румъния по отношение на трафика при контролно-пропускателните пунктове, министър Гвоздейков сподели, че предстоят такива. Ние би трябвало да гледаме към огромна цел и това е Шенген, което ще позволи огромна част от казуса, уточни министърът.

В отговор на въпрос дали ще се разисква и построяването на нов мост над река Дунав, той отговори, че тематиката също ще бъде приоритет в диалозите, като означи, че би трябвало да се стартират стъпки в тази посока. И добави, че ще се разисква и реализирането на фериботната връзка сред двете страни.

Попитан какви ограничения ще бъде подхванати по отношение на трафика в Русе при границата с Румъния, министър съобщи, че „ въпросът напълно е под контрола на общината. „ Към момента нещата са под надзор, контролира се придвижването “, добави той.

Министърът уточни, че общината е направила нещо доста положително, като е провела всички вероятни паркинги в града, тъй че да няма монопол единствено на един паркинг, и се основава опция всички товарни коли да употребяват паркингите, които имат свободни места. „ По този метод има надзор и ред на самия контролно-пропускателен пункт “, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР