Когато сме в самоизолация, най-вероятно нищо вълнуващо не ни се

...
Когато сме в самоизолация, най-вероятно нищо вълнуващо не ни се
Коментари Харесай

Как изолацията влияе на сънищата ни

Когато сме в самоизолация, най-вероятно нищо вълнуващо не ни се случва по през целия ден. Но когато вечер затворим очи, ни връхлитат такива невероятни сънища , че на идната заран се чудим (ако ги помним, схваща се) от кое място се взеха. И в това няма нищо необичайно.

Според психолози от университета в Суонзи, положението на изолираност, в което сме сега, води до по-продължителни и интензивни сънища . Липсата на стимулация на мозъка, до момента в който сме сред четири стени е причина за смяна в съня и сънуването.

Стресът, скуката и терзанията водят до пресъздаване на страстите от живота в сънищата. Така те стават по-емоционални и интензивни, даже да не са директно свързани с това, с което са заетите мислите ни през деня.
 Снимка 474555

На доста хора в този момент не им се постанова да стават рано и да пътуват за работа, което им дава опция да спят по-дълго. Така се удължава и етапа на съня, в която мозъкът ни е най-активен и сънуваме . Именно тя най-често е прекъсвана по средата от будилника заран, написа Daily Mail.
 Коронавирусът, имунната система и по какъв начин храната да бъде най-хубавата ни отбрана
Храната - най-хубавата отбрана от ковид

Лекарството е в нашата паница

А когато сънуваме по-дълго време, това усилва и вероятността да помним съня си на сутринта. Така той ни се коства още по-емоционален.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР