Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само

...
Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Без доверие няма как да градим единство


„ Когато сме един до друг, когато не се разделяме, единствено тогава съумяваме. Това е най-големият урок от българската история, който би трябвало да препрочитаме. Много по-голям е от красивите думи, които ще чуем на днешния ден. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в град Неделино, където дружно с неговите поданици и посетители означи Деня на Съединението.

Вицепрезидентът уточни, че политическата борба измести диалога за бъдещето развиване на България и апатията на хората към институциите и политиците е най-голямата рецесия сега. „ Без доверие няма по какъв начин да градим единение “, означи вицепрезидентът Йотова. „ Няма по какъв начин да съумяваме, когато тежките думи на омразата и борба заместват силата да сътворяваме вероятността за България. В единението на народа е силата и мощта на една страна “, съобщи вицепрезидентът.

„ Малко са образците в българската история за такова господство на един народ. Преди 134 години нямаше значение кой е княз, кой комита, кой политик, кой държавник, кой елементарен човек. Всички застанаха като един, изправиха се против политически кроежи и ползи на Великите сили, с цел да защитят и отстоят обединяването на българския народ “, акцентира в приветствието си Илияна Йотова.

Вицепрезидентът посочи огромната роля на водачите, които съумяха да вдъхнат религия и самочувствие на българския народ, че може да се бори за своето единство, потъпкано от Берлинския конгрес. „ Ако един контракт може да раздра територии, то няма мощ, която да раздра душите и волята на българите да бъдат дружно “, означи Илияна Йотова.

„ Често пъти чуваме, че през днешния ден нямаме огромни дела. На тези хора аз споделям: Каква по-голяма идея от тази да имаме съвременна, просперираща и постоянна България, дом за всички българи. България, която подарява фантазии на децата си и им дава късмет за развиване в родината “, съобщи вицепрезидентът Йотова.

Вицепрезидентът поздрави жителите на Неделино във връзка 45 години от оповестяването му за град. Илияна Йотова посочи родолюбивия дух на родопчани. „ Вие сте положителният образец за всички българи за единение “, уточни вицепрезидентът.

Държавата би трябвало да се върне в дребните общини, с по-голяма грижа и внимание, с цел да има работа за младежите, а не да отпътуват на гурбет, прикани Илияна Йотова и акцентира, че Смолянският район е най-бързо обезлюдяващият.

Вицепрезидентът Йотова пожела триумф на XVIII Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и национална ария с интернационално присъединяване. „ Родопите са непресъхващ извор на самородни гении, които покоряват сърцата на хора от целия свят “, уточни Илияна Йотова. Вицепрезидентът дефинира неделинския двуглас, който извира от душите на неделинци, като живия знак на България.

Кметът на община Неделино Боян Кехайов подари на Илияна Йотова кукла с обичайната неделинска носия, направена от самодейците на Неделино.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР