Когато след дълъг и труден работен ден най-накрая се приберем

...
Когато след дълъг и труден работен ден най-накрая се приберем
Коментари Харесай

Защо никога да не носим обувки вкъщи

Когато след дълъг и сложен работен ден най-сетне се приберем у дома, от време на време даже не събираме сили, с цел да събуем незабавно обувките.

А мързелът и немарливостта да се събуем обувките си сега, в който прекрачим прага на входната врата, водят след себе си редица последствия, защото излагаме дома на голям брой бактерии.

Изследвания, извършени от доктор Чарлс Герба, микробиолог и професор в Университета в Аризона, демонстрират, че приблизително върху една обувка има 421 000 бактерии от външната страна, и 2887 - вътре в самата обувка . Д-р Герба и екипът му откриват разнообразни нездравословни бактерии, които водят до рискови инфекции.

 Снимка 349838

Учените споделят, че всекидневно влизаме в контакт с доста повече бактерии, в сравнение с осъзнаваме, изключително когато се движим по разнообразни повърхности.

Изследването на доктор Герба открива, че чифт нови обувки , носени в продължение на две седмици, биха могли да натрупат до 440 000 бактерии, написа Independent . Затова идващия път, когато ни домързи, дано да си спомним за стотиците хиляди микроби, които вкарваме в къщата си единствено с няколко стъпки вътре.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР