Когато си звезда, всички врати за теб са отворени, нали?

...
Когато си звезда, всички врати за теб са отворени, нали?
Коментари Харесай

7 знаменитости, на които им е забранено да ходят в Китай

Когато си звезда, всички порти за теб са отворени, нали? Не напълно. За някои звезди даже цели граници са непристъпни.

Китай е измежду по-консервативните страни в света. Там не се гледа с положително око на секси тоалетите и танците по време на концерти, а и властта е доста сензитивна към рецензии по неин адрес под каквато и да е форма. Затова и някои от най-известните персони на планетата са си " спечелили " възбрана да стъпват в Поднебесната империя. Ето кои са те:

7. Ричард Гиър. Преди години артистът се снима в трилър, чието деяние се развива в Китай и който демонстрира нарушавания на човешките права там. След излъчването на лентата, страната не разрешава достъпа на Гиър.

6. Кейти Пери. Тя не бе позволена да пее на тазгодишното шоу на Victoria`s Secret в Китай, тъй като през 2015 година изнесе концерт в Тайван и развя локалното знаме - знак, не разрешават от властта в Китай.

5. Селена Гомес. Нейният достъп е отсечен, тъй като се среща с тибетския нравствен лидер Далай лама.

4. Брад Пит. Актьорът не може да се разноски до Китай поради присъединяване си във кино лентата " Седем години в Тибет ".

3. Майли Сайръс. Певицата е прекомерно скандална за китайските управляващи, а държанието ѝ на сцената се дефинира като аморално.

2. Лейди Гага. Звездата подразни Поднебесната империя с две неща - с прекомерно разголеното си облекло и със срещата си с Далай лама.

1. Джъстин Бийбър. По време на турне в Китай изпълнителят наруши няколко от законите на страната, държа се неуважително при визити на свещени места и остави като цяло неприятно усещане. Затова му е неразрешено да се връща там.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР