Когато си помислим за котка, винаги си я представяме като

...
Когато си помислим за котка, винаги си я представяме като
Коментари Харесай

Шест популярни породи котки с тежък характер

Когато си помислим за котка, постоянно си я представяме като привързано и игриво животно, което прави компания на хората и забавлява децата ни. Без подозрение тези домашни любимци са доста привързани към хората, само че има типове, които е доста по-добре да се следят отдалеко и да не бъдат приближавани.

Съществуват няколкото породи рискови котки, които се характеризират със своята настъпателност и непредсказуемост. Въпреки всичко, това са едни от най-популярните домашни любимци в света. Ако обмисляте да си купите, може би първо би трябвало да прочетете листата с най-опасните породи котки в света:

1.

Има външен тип, сходен на тигър, и неповторим темперамент вследствие на дивия си генезис. Това са хиперактивни котки с извънредно добре развито любознание, което ги кара да изследват постоянно. Това безспорно може да ги направи и страхотни ловци. Те демонстрират огромно предпочитание за игра и са доста общителни, само че голямата сила и предпочитание за интензивност може да ги накара да се държат внезапно, в случай че не са изгорили задоволително сила с игрите си.

2.

Лесно се разпознават, тъй като са безкосмени котки. Това е екзотична порода, която изисква доста внимание и няма да спре да се тормози, до момента в който не получи това, което желае. Темпераментът му е миролюбив и отзивчив. Любопитни и интелигентни са, само че също по този начин са доста дейна порода, която е непрекъснато в придвижване и се нуждае от голямо количество внимание от страна на притежателя си.

3.

Много присъща порода котки, тъй като нейните екземпляри наподобяват на черни пантери. Те са привързани животни, само че могат да станат извънредно упорити в своите условия, когато става дума за внимание и в случай че се пренебрегват прекомерно дълго, могат даже да станат нападателни. Силни и пискливи звуци ги подлудяват.

4.

Те са доста привързани котки и се смятат за една от най-приветливите породи, само че също по този начин нормално са много ревностни, пазят територията си и са недружелюбни. Привързаността им към притежателя ги кара да ревнуват, в случай че считат, че не получават цялото внимание, което заслужават. Произхождаща от Тайланд, тази хубава домашна котка населява планетата от епохи и през днешния ден е една от най-популярните в света.

5.

Това е доста самостоятелна котка, тъй че в случай че не харесва нещо или счита, че нещо я тормози, ще ви уведоми. Те са доста интелигентни, обичат да получават внимание и не харесват непознати в къщата си. Котката Мейн Кун произлиза от американския щат Мейн. Тези котки могат ненадейно да станат доста нападателни, а повода може да е, че в дадени условия са почувствали дискомфорт или опасност.

6.

Тази котка има заоблена конструкция на тялото и може да тежи до 10 кг като доближи дадена възраст. Освен това е една от котките, които могат да живеят по-дълго - до 20 години. Тези домашни животни са едни от най-дълго живеещите на планетата в историята. Те се характеризират с това, че не желаят никой чужд да ги допира и са склонна доста елементарно да надраскат стопаните си.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР