„Когато си обещал 300 лева пенсии, трябва да удариш по

...
„Когато си обещал 300 лева пенсии, трябва да удариш по
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров: „Атака“ трябва да удари по масата за 300 лева пенсии

„ Когато си заречен 300 лв. пенсии, би трябвало да удариш по масата и да отстояваш обещанието си. Нека не забравяме за какво влязохме във властта – обещахме 300 лв. пенсия на хората “, съобщи националният координатор на „ Атака “ Светлозар Лазаров пред партийната телевизия „ Алфа “. Според него след една година ръководство на кабинета на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ и макар нарастването на заплатите на учителите и в бранш „ Сигурност “ към момента не е направено задоволително във връзка с контрола върху Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). „ Трябва да се преразгледа цялостната политика на тази комисия, а освен да я товарят с функционалности. Да създадем една оценка по какъв начин извършва сегашните си функционалности. Да проверим дали се прави действителен надзор върху разноските, които ЕРП-тата заявяват пред комисията. И в случай че се прави, то по какъв начин се прави това – с какви начини и по какви технологии “, стимулира се Лазаров. Той беше безапелационен, че „ пенсиите, приходите, цената на тока и водата са жизненоважни неща за оцеляването на огромна част от българското население “.
Лазаров разяснява и политическите кавги от седмицата, свързани със срещите на двамата вицепремиери от квотата на „ Обединени патриоти “ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. „ Когато участваш в една коалиция и несъмнено ръководство, би трябвало да има известна доза джентълменство, колкото и да е дефицитно то за българската политика. В случая естественият метод би бил следният: Когато има законопроекти и визии за съответни политики, да се обсъдят в дребната коалиция. На идващ стадий да се обсъдят в огромната коалиция и с носителите на отговорността за това ръководство. Нито аз, нито Волен Сидеров, нито „ Атака “ сме поставили Борисов на власт, направи го българският народ. Това е изборът на народа и ние се съобразяваме с него “, изясни Лазаров и добави: „ Аз съм един от дребното хора, които са работили и с Българска социалистическа партия, и с ГЕРБ – Българска социалистическа партия ме назначи в Министерство на вътрешните работи, а Борисов ме махна оттова. В последна сметка обаче в този момент животът ни събра. Затова най-коректното е всички тези въпроси да се разискват в обединението. “
Според Светлозар Лазаров методът, по който са проведени и извършени срещите на Каракачанов и Симеонов с Корнелия Нинова дават съображение на опозицията да приказва за пукнатини в ръководството. „ Аз самият се удивлявам, че Нинова доста меко се възползва от обстановката “, счита националният координатор на „ Атака “.


Според него „ нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия имат интерес от мощен родолюбив център, тъй като по този начин ще се усили относителната тежест на патриотите в ръководството “. „ За мен е добре, че този формат съществува. Втората стъпка е патриотичният блок да бъде непокътнат и, дай Боже, да бъде надграден, с цел да се чува по-ясно гласът на народа. Раздробени и разпиляни патриоти – това е единствено в полза на огромните партии като ГЕРБ и Българска социалистическа партия, които да си прехвълят топката от единия край в другия. А ние да гледаме в профил по какъв начин си играят тенис на маса и по какъв начин минава топчето “, заключи Светлозар Лазаров.
През седмица той заведе български ветерани на Парада на успеха в Москва и ги качи на трибуните на формалните посетители за пръв път след 1989 година „ Нашите ветерани са се сражавали за България, само че и за обединението, която победи хитлеризма и фашизма. За страдание, през последните години ролята и на нашите бойци, и на руснаците в битката против хитлеризма и фашизма беше зачеркната или забравена. Подценява се и това, което са създали тези хора рискувайки живота си, с цел да има през днешния ден България, такава каквато е. И с цел да можем ние да се гордеем с Родината си. Ние направихме тази самодейност, с цел да върнем българските войни, българските ветерани и военнослежущи там, където им е мястото – в елита на българското общество. Защото у нас както положението на армията, по този начин и отношението на обществото към нея, не е положително. Ние би трябвало да помислим и за соицалното състояние на тези хора, които за жалост към този момент не са доста “, описа Светлозар Лазаров.
„ Лицето Веселин Найденов Марешки, ми е прочут, само че не ми е забавен “, по този начин националният координатор на „ Атака “ сбито разяснява и появяването на Марешки на Червения площад след края на формалните мероприятия за 9 май там. „ В момента политиката се е трансформирала във фейсбук, в публикувания и тагвания, без каквито и да е действителни резултати за хората “, добави той.
В умозаключение Лазаров съобщи, че България би трябвало да следва образеца на Израел при отстояване на националните си ползи. „ На парада в Москва беше министър председателят Бенямин Нетаняху. Той сподели на целия свят и на всеки, който може да чете сред редовете, по какъв начин се отстояват национални ползи. Заради Израел президентът Тръмп и Съединени американски щати подпалиха половината от Близкия Изток с преместването на посолството си в Йерусалим и денонсираха нуклеарното съглашение с Иран. Това е в полза на военната и външна политика на Израел. В същото време Нетаняху отиде и поддържа Путин в Деня на успеха. Ето една проява по какъв начин Израел – страна, която е малко по-голяма от България, отстоява националните си ползи и пази националната си сигурност “, изясни националният координатор на „ Атака “. Според него „ би трябвало да следим деликатно международния триумвират Путин, Тръмп и Нетаняху като един балансьор и консервативният метод при налагането на националните ползи “. „ Аз съм за тази консервативна политика и ние би трябвало да наложим този модел на ръководство “, сподели още Светлозар Лазаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР