Когато си млад, мислиш, че си безсмъртен. Че светът започва

...
Когато си млад, мислиш, че си безсмъртен. Че светът започва
Коментари Харесай

Няколко добри навика за 20-годишните

Когато си млад, мислиш, че си вечен. Че светът стартира с теб и се върти само към твоята персона и проектите ти за него. Смяташ, че всичко съществува, с цел да ти служи - тялото постоянно ще е крепко, приятелите - наоколо, любовта...нека не бързаме да приказваме за нея към момента. И силата, с която имаме вяра това е толкоз мощна, че се трансформира в могъща съзидателна мощ. Тази,която начертава главните направления на живота ни отсега нататък. Тази сила може да бъде обаче и самоунищожителна. Свидетели сме по какъв начин толкоз младежи като че ли " пропиляват живота си ".

Повличат се по хлъзгавата повърхнина на буйната младост – купони, алкохол, разхвърлян секс, леки или синтетични опиати. Телата им са млади, множеството са необвързани и неангажирани и не усещат посоката, по която поемат.

Здравословни навика на 20 годишните, които да стартират още през днешния ден.

Движете се повече. Ясно е, че никой младеж не обича да стои на едно място. Движението осмисля деня му – срещи, шопинг, нощен живот или просто „ висене ” по сред лекциите. Прекарвайте повече време измежду природата. Ходете в паркове, карайте колело, обикаляйте планини и диви плажове, спете на палатки или под звездите. Това е нещо, което след това ще се спомняте с носталгия и което ще въодушевява децата ви. А технологиите ще ви разрешат даже и на по-отдалечени от града места да имате интернет.

Правете безвреден секс. Без изключения. Болестите несъмнено не са вълнуващи тематики. Но в условия на СПИН епохата, другите венерически болести, към този момент е неприемливо да сме небрежни в такава степен. За дамите е изключително значимо да взимат защитни ограничения. Всяка крие опасности – да родиш млада и неподготвена, след секс за една нощ с мъж, който не желае обвързване е също толкоз неприятно решение, колкото е всеки аборт.

Хранете се здравословно, без извинения. Днес равнището на хранителната просвета мощно се е повишило измежду младите. са извънредно настоящи диети. Все повече заведения за бързо хранене оферират салати и здравословни ястия. Затова нямате никакво опрощение да се храните с джънк фууд, полуфабрикати и некачествени пакетирани храни. Ако имате опция – приготвяйте храната вкъщи и канете приятелите си на тематични кулинарни вечери. Пийте повече фрешове,, сушени плодове и сурови ядки, плодове и зеленчуци. Всяка нездравословна храна натрупа отрови в тялото, които с възрастта ще ви вършат единствено неприятни номера със здравето.

Внимавайте с улесненията на модерните времена –,, козметични интервенции и всевъзможни фешън трендове в грижата за външния тип. Стремете се към колкото се може по-естествен метод на живот. Това след време ще ви се отблагодари. Солариумите са със противоречиво въздействие, витамините и минералите си ги набавяйте с живата храна. Не се доверявайте и подлъгвате по козметичните чудеса на разкрасителните центрове и правете осведомен избор за здравето и хубостта. Когато си млад е мъчно да се разбере, само че още към 30-те години резултатът от неразумното отнасяне на тялото дава първите си отблясъци.

Правете си постоянни профилактични прегледи. Гинекологичен и урологичен обзор изключително, само че и кръвна картина, урина, ЕКГ, домашни прегледи за рак на гърдите. Много от заболяванията на „ възрастните ” засягат все по-млади хора. Инфарктите, ракът, неврологичните увреждания – никой не е застрахован. Ракът на гърдата, на шийката на матката – данните в последните години са повече от показателни. Все повече и все по-млади хора.

Ограничете нездравословните привички до най-малко. Най-трудната част от всичко сякаш. Пушенето, огромните количества алкохол, леките опиати и всички след тях – сега те са „ куул ”, само че в дълготраен проект не са добра концепция нито за здравето, нито за душата. Замислете се за какво потребявате, дайте си сметка за корена на неприятния табиет. Дали замествате нещо или компенсирате ниска самокритика, стараейки да се харесате на някого. Пубертетът и неговите криволичения, експериментаторство са към този момент зад вас. Пробвайте нещо друго.

Спортувайте колкото можете повече. Тонусът, който имаме в младежките години държи тялото и духа здрави надалеч в бъдещето. Особено що се отнася до сърцето. Спортове като плуване и тенис развиват мускулатурата на цялото тяло. Дори известните, тае бо, пилатес,, по-предпочитани от дамите имат потвърдени изгоди за плътно, крепко и красиво тяло. Ако не сте от този вид и ви харесват по-екзотичните, които добиват все по-голяма известност – йога, вин чун, капоейра. Футбол в парка или постоянни танци са един добър най-малко физическо натоварване.

Определете цели и тактики за реализиране. Не се влачете по течението на живота, прекомерно млади сте към момента, не отлагайте с довода: " желая първо малко да си поживея ". Докато нямате доста отговорности, можете да планирате по-независимо и да насочвате живота си в мечтана посока. В работата като сервитьорка или преносвач, до момента в който следвате няма нищо неприятно, само че в един миг търсете стаж по специалността или най-малко се насочете в някоя област, която в действителност ви е забавна, без оглед на това, което е налично и комфортно, а това, което желаете. С времето опциите да променяте курса на живота ще спадат и в случай че не дадете съществена посока, ще трупате незадоволеност.

Пътувайте и дайте воля на душата си. Сега е моментът тъкмо за това, всеки над 30 години ще ви го каже с въздишка на уста. Пътувайте на стоп, пътувайте в незнайното, пътувайте сами, пътувайте с другари, пътувайте влюбени. Учете езици, хранете се с локална храна, снимайте споделяйте, вдъхновявайте другите да бъдат смели. Пейте по непознати улици, газете в непознати фонтани, заспивайте на непознати места. Когато човек е млад, това храни душата му да бъде благополучен, убеден и даже малко по-мъдър, когато поулегне малко с времето.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР