Когато си мислим за богаташите в света, си представяме, че

...
Когато си мислим за богаташите в света, си представяме, че
Коментари Харесай

В кои градове по света живеят най-много милионери?

Когато си мислим за богаташите в света, си представяме, че е задоволително човек да има 1 милион $, с цел да се възприема като подобен. Всъщност в света има значително такива хора - над 14 милиона души имат сред 1 и 5 милиона $. Това значи, че те са два пъти колкото популацията на България.

Те съставляват 90% от състоятелните хора. От друга страна тези със сметки над 30 милиона $ са едвам 1% от супербогаташите, като те се пресмятат на 160 хиляди души или малко повече от популацията на Русе.

Според отчета за богаташите по света на компанията Knight Frank състоятелните хора избират да живеят в едни градове за сметка на други. Такива да вземем за пример са Ню Йорк, Хонконг, Лондон, Токио и Сингапур.

 Токио
Източник:

Токио

Първенец в света е европейският финансов и софтуерен хъб - английската столица, където живеят над 357 хиляди от милионерите в света. На второ място в света е Ню Йорк с 339 хиляди супербогаташи, следван от Токио с 279 хиляди такива.

Ако японската столица, дружно с Хонкон и Сингапур са най-популярните мегаполиси в Азия измежду милионерите, то за последното десетилетие хората с над 1 милион $ в сметката си в Китай са се нараснали с цели 281%.

 Франкфурт
Източник:

Франкфурт

В топ 10 от европейските градове, където живеят най-вече милионери, Германия и Швейцария имат по два представителя. Франкфурт е на второ място след Лондон, а Мюнхен - на шесто. Цюрих и Женева са на надлежно на четвърта и пета позиция.

В Близкия Изток най-предпочитан е Дубай, който е дом на 50 хиляди милионери. След него е Тел Авив с 35 хиляди и Истанбул с 27 хиляди. В Латинска Америка в топ три са Мексико сити, Сао Пауло и Рио де Жанейро. В Северна Америка след Ню Йорк е Бей Ериа в Сан Франциско и Лос Анджелис.

Courtesy of: Visual Capitalist
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР