Когато си мислим каква романтична вечеря да измислим за възлюбения

...
Когато си мислим каква романтична вечеря да измислим за възлюбения
Коментари Харесай

Меню за романтична вечеря за Свети Валентин

Когато си мислим каква сантиментална вечеря да измислим за възлюбения си, постоянно изпадаме в суматоха, че няма да ни стигне времето. За благополучие обаче има доста хрумвания за сантиментална вечеря, които хем са изискани, хем са вкусни, хем не лишават време. Ето Ви един превъзходен вид:
Прочетете още
Лека зелена салата

Необходими артикули: 1/2 глава айсберг, 7- 8 чери доматчета, няколко листенца рукола и свеж босилек, 50 г сирене Рокфор, шепа счукани орехови ядки, 2 с. л. зехтин, 1 ч. л. балсамов оцет, сол на усет.
Начин на подготвяне: Всички зелени зеленчуци и подправки се измиват, накъсват и се сипват в красива купа. Добавят се разрязаните на две доматчета, натрошеното сирене и останалите подправки. Салатата се разбърква добре и се поръсва с ореховите ядки.

Пиле по киевски
Необходими артикули за пилето: 2 пилешки гърди, 6 с. л. крема сирене, 8 тънки резена бекон, 2 ситно нарязани скилидки чесън, 2 с. л. ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на усет.

Необходими артикули за пюрето: 1 морков, 4 картофа, комат пащърнак, 4 с. л. масло, 2 топени сирена, 4 с. л. прясно мляко, сол на усет.

Начин на подготвяне: В чаша се смесват магданозът, сиренето, чесънът и се подправят с черен пипер. Маха се кожата от пилешкото филе и във всяко парче се прави бездънен прорез, тъй че да се получи празнина, в която да сложите ароматните подправки.

Затворете филетата, поръсете ги със сол и черен пипер и ги увийте плътно с по 4 резена бекон. Запечете ги в намазнена тавичка за към 20 минути в авансово загрята на 200 градуса фурна.

Докато чакате сложете да се варят в подсолена вода обелените и рендосани картофи, морков и пащърнак. Когато омекнат задоволително изсипете водата и оставете бучката масло и топеното сирене да се разтопят. Намачкайте пюрето, прибавете млякото, още веднъж намачкайте и в случай че е належащо прибавете сол. Поднесете пилето дружно с пюрето и чаша вино.

 

Плодова салата със сметана
Необходими артикули: 500 г сезонни плодове, които са обелени и нарязани на огромни кубчета, 150 г сладолед, 50 мл разрушена сметана, настърган шоколад за декорация.

Начин на подготвяне: Смесете всички плодове в огромна купа, с цел да ги разбъркате деликатно. След това изберете 2 красиви коктейлни чаши, изсипете плодовете и гарнирайте със сладолед, сметана и шоколад.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР