Когато си играл в рекордните 32 финала от Големия шлем,

...
Когато си играл в рекордните 32 финала от Големия шлем,
Коментари Харесай

Джокович забрави, че е играл финал в Шлема срещу Циципас


Когато си играл в рекордните 32 финала от Големия шлем, то може би е обикновено да не помниш всичките си противници в тях. Така може да се оправдае Новак Джокович, който разсмя публицистите по време на конференцията си след триумфа над Алекс де Минор. Говорейки за Стефанос Циципас и това, че гъркът е най-опитен измежду останалите четвъртфиналисти, сърбинът не съумя да си спомни дали Циципас е играл край в шампионатите от Големия шлем.

Смешното в тази ситуация е, че гъркът фактически има край в Шлема и то точно против Джокович. Двамата играха на Ролан Гарос през 2021-а, когато Стефанос поведе с 2-0 в сетовете, само че Новак съумя да реализира поврат.

„ Например Циципас, който е най-опитният от всички четвъртфиналисти. Той към този момент е играл заключителни етапи в шампионатите от Големия шлем. Никога не е играл край, нали не греша? “, сподели Джокович, само че бързо му бе напомнено за въпросния дуел в Париж преди година и половина. „ А, да, моя неточност. Просто желаех да го похваля, тъй като той наподобява подготвен за трофеи “, добави 21-кратният първенец от Големия шлем.

Двамата могат да играят още веднъж край между тях в Мелбърн, само че за задачата ще би трябвало да преодолеят още двама противници. За Циципас следва дуел против Иржи Лехечка, а Джокович ще срещне на четвъртфинал Андрей Рубльов.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР