Когато ще пътувате до друга държава, първото нещо, което може

...
Когато ще пътувате до друга държава, първото нещо, което може
Коментари Харесай

Единствените 6 държави в света без летища

Когато ще пътувате до друга страна, първото нещо, което може би вършиме е да резервирате полета си.

Има няколко страни обаче, до които няма да можете да летите, а ще се наложи да шофирате, разкриват от Reader`s Digest.

Ватикан

 Снимка 327972

Държавата-град Ватикан е най-малката суверенна страна в света - както по повърхност, по този начин и по население. Площта ѝ е 109 акра и е ситуирана в средата на Рим. Ватиканският град няма свое лично летище, само че посетителите елементарно могат да стигнат до там през столицата на Италия.

Монако

 Снимка 327968

За да посетите Монако - втората най-малка страна в света , тъкмо след Ватикана, ще би трябвало да минете през интернационалното летище на Ница " Кот д`Азюр ", което е единствено на 25 минути път с кола от Монако - градът-държава e с население единствено от 38 500 души.

Сан Марино

 Снимка 327975

Сан Марино е напълно обградена от Италия страна и се намира в Южна Европа. Петата най-малка страна в света има към 33 000 поданици и е единствено на 14 км от Международното летище " Федерико Фелини " в Римини, Италия.

Лихтенщайн

 Снимка 327982

Интересното е, че третата и четвъртата най-малка страна, надлежно Науру и Тувалу имат свои лични летища, а петата и шестата - не. Вече споменахме номер пет - Сан Марино, а в този момент пристигна и на номер шест - Лихтенщайн . За да стигнете до Лихтенщайн, ще би трябвало да минете през Швейцарското летище " Санкт Гален-Алтенхейн ", което е на 33 км от столицата Вадуц.


Андора

 Снимка 327984

Няма да имате шанс, в случай че желаете да летите до Андора. Разположена в източната част на планините Пиренеи, построяването на летищна писта там, ще бъде доста сложна задача, тъй че посетителите могат да дойдат, преминавайки през Испания или Франция .

Най-малката страна в Югозападна Европа изисква единствено 40 км, с цел да се стигне от единия завършек на страната до другия. Най-близкият вид до столицата на Андора - Андора ла Веля е летището " Коста Брава " в Херона, Испания.

Палестинска автономност

 Снимка 327985

Палестинската автономност е самостоятелно държавно образувание в границите на Израел, което обгръща Западния бряг и Ивицата Газа. Временна столица е град Рамала. Няма летище на територията на Палестинска автономност, само че Международното летище " Бен Гурион " в Израел е единствено на 42 км от Витлеем .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР