Когато сглобяваме РС, особено гейминг ориентирано, може да е същинско

...
Когато сглобяваме РС, особено гейминг ориентирано, може да е същинско
Коментари Харесай

Най-добрата RAM за ускоряване на РС-то!

Когато сглобяваме районен съд, изключително гейминг насочено, може да е същинско главоболие коя оперативна памет е идеалната. Дали да изберете най-евтината? Дали да е най-бързата? Дали да е доста или не чак толкоз? Разбира се, значително зависи от бюджета, с който разполагате, само че също и желанията ви да овърклоквате и дали няма да се окаже, че самите памет плочки ще опират в охладителя на процесора. За да изберете най-подходящата RAM, сме ви приготвили лист за разнообразни бюджети и цели. Но преди този момент...

Какво би трябвало да ни интересува при избора на RAM?
Преди да започнете да търсите за подобаваща оперативна памет, би трябвало също по този начин да вземете поради хардуерните си ограничавания. Започнете като ревизирате дали дъното ви поддържа DDR4 или DDR3. DDR4 клас RAM е настоящата памет в последните пет години, само че в случай че сте с Intel 5th Generation Broadwell или по-стара система, ще би трябвало да се ориентирате към DDR3.

Ще би трябвало да преровите спецификациите на дъното, с цел да установите и оптималната скорост на оперативната памет, която поддържа. Да похарчите в допълнение пари за 3200MHz RAM е безусловно безсмислено, в случай че дъното ви поддържа до 2400MHz, за образец.

Що се отнася до това какъв брой памет ще ви би трябвало, изключително в случай че играете игри, имайте поради, че 8GB RAM е санитарният най-малко в днешно време. Същевременно, 16GB RAM ще ви обезпечат успокоение в близко бъдеще и идващите 3 години няма да има потребност да вършиме нов ъпгрейд (поне що се отнася до RAM).

По отношение на скоростта на паметта, би трябвало да търсите DDR4 памет, която оперира покрай или над 2400MHz (или 2400MT/s, както ще забележите, че се отбелязва скоростта по някои сайтове). Потребителите които закупуват DDR3 RAM, би трябвало да се насочат към памет, която оперира най-малко на 1866MHz или 2000MHz. Не е належащо да се втурвате към най-бързата памет, защото по хипотеза е задоволително елементарно да се овърклокне.

 Най-добрата RAM за ускорение на РС-то!

Друг параметър, на който ще обърнем внимание е латентността или CAS Latency, която е релативно непозната за множеството консуматори. Представлява закъснението в брой цикли от момента, в който имаме директива за четене от паметта, досега в който имаме годни данни на изхода. В асинхронната DRAM интервалът се дефинира в наносекунди (абсолютно време). В синхронната DRAM интервалът се дефинира в часовникови цикли. И в двата случая, колкото по-малка е цифрата, толкоз по-добре.

Независимо дали изграждате нова система или надграждате актуалният си компютър, прибавянето на някоя от най-хубавите RAM е сигурен способ да го извършите по-бърз. Малко спомагателна памет може да направи чудеса за възстановяване на продуктивността на РС-то и способността му за мултитаскинг. Не на последно място, прибавянето на по-добра или по-голяма памет, нормално е най-евтиният метод за възстановяване на общата продуктивност на системата.

Най-добра RAM – Corsair Vengeance RGB Pro
Капацитет: 16GB (2 x 8GB)
Тип памет: 288-Pin DDR4 SDRAM
Скорост на паметта: 3200MHz
Латентност (CAS Latency): 16
Тайминги: 16-18-18-36
Височина: 51мм

 Най-добрата RAM за ускорение на РС-то!

С годините името на Corsair се е трансформирало в нарицателно за надеждна, високопроизводителна, качествена RAM. А Vengeance RGB Pro е абсолютният образец за това. Този набор памет може елементарно да се клокне на 4600MHz с помощта на ефикасните си разпръскватели на топлината. Освен това, Corsair Vengeance RGB Pro включва от край до край RGB осветление, което можете да персонализирате по доста и разнообразни способи, с цел да постигнете динамични резултати. За RAM, която предлага премиум хармония и фантастична продуктивност, цената е доста добра.

Най-добра DDR4 RAM – G.Skill Ripjaws V
Капацитет: 16GB (2 x 8GB)
Тип памет: 288-Pin DDR4 SDRAM
Скорост на паметта: 3000MHz
Латентност (CAS Latency): 15
Тайминги: 15-16-16-35
Височина: 42мм

 Най-добрата RAM за ускорение на РС-то!

G.Skill е различен бранд легендарен с качеството, а цената на Ripjaws V серията, ще ви помогне както да спестите празненство, по този начин и да заложите на висока продуктивност. Конкретно този 16GB (3000MHz) набор, за образец, е по-достъпен чисто финансово, по отношение на конкурентните модели, които оферират същият потенциал и скорост. Като опция, умерено можете да заложите и на 16GB G.Skill Ripjaws V (2400MHz) RAM, спестявайки още повече, а по-късно да я клокнете до 3000MHz. Още повече, че G.Skill Ripjaws V е с компактна система за изстудяване, което ще ви разреши да я поберете в съвсем всяко районен съд.

Най-добра DDR3 RAM – Kingston HyperX Fury
Капацитет: 16GB (2 x 8GB)
Тип памет: 240-Pin DDR3 SDRAM
Скорост на паметта: 1,866MHz
Латентност (CAS Latency): 10
Тайминги: 10-11-10
Височина: 32.8мм

 Най-добрата RAM за ускорение на РС-то!

Ако изграждате или надграждате остаряла система, несъвместима с DDR4 памет, Kingston HyperX Fury е най-хубавият ви избор за DDR3 RAM. Веднага ще забележите, че по актуалните стандарти е бавничка със скорост на шината от 1866MHz, само че като отплата, този DDR3 набор е образован. Това значи, че може да засича съставените елементи на системата и да се овърклоква независимо до допустимо най-високата си скорост, с цел да навакса продуктивността. А най-хубавото от всичко е, че е много евтина, за това, което съставлява.

Най-добра бюджетна RAM – Ballistix Sport LT
Капацитет: 16GB (2 x 8GB)
Тип памет: 288-Pin DDR4 SDRAM
Скорост на паметта: 3000MHz
Латентност (CAS Latency): 15
Тайминги: 15-16-16
Височина: 42мм

 Най-добрата RAM за ускорение на РС-то!

Crucial не е измежду най-често избираните марки за RAM, само че това в действителност, е ужасно за нас потребителите. Защото Ballistix Sport LT RAM постоянно е на такива цени, изключително за 3000MHz, че промоцията й засенчва, даже RAM модули на скорости 2633MHz или 2933MHz. Не оставайте с неправилно усещане, това е надеждна и бърза памет, която ще олекоти бюджета ви за ъпгрейд. Ако търсите бюджетна RAM особено за гейминг система, можете да се насочите към 16GB Ballistix Tactical Tracer (3000MHz).

Следва продължение...
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР