Когато се замислим какво би могло да промени живота ни,

...
Когато се замислим какво би могло да промени живота ни,
Коментари Харесай

10 въпроса, които ще променят живота ви

Когато се замислим какво би могло да промени живота ни, нормално си представяме нещо огромно. Нова работа, пренасяне в друга страна, начало или завършек на дадена връзка. Понякога обаче дребните, само че смислени неща могат да трансформират траекторията на нашия живот, написа " Мениджър Нюз ".
Като да вземем за пример един комплициран, само че вярно подложен въпрос.
1. Наистина ли съм щастлив/а сега?
Имаме склонността да слагаме щастието на назад във времето, казвайки си „ Когато сключа брак, ще бъда щастлив/а “ или „ Когато завърша, ще намеря щастието. “ Ние обаче можем да си позволим да бъдем щастливи още в сегашния миг, споделя доктор Срикумар Рао, създател на Happiness at Work и началник на института „ Рао “. Като допълнение към горния въпрос може да се запитате и какво ви пречи да бъдете щастливи в сегашния миг.
2. Ако имах всичките пари на този свят, по какъв начин бих прекарвал/а времето си?
Плащането на наем, покупката на хранителни артикули и досадните сметки могат да попречат на същинското ви предопределение. Оставете настрани финансовите грижи. Помислете кое в действителност е от голяма важност в живота ви. Да, най-вероятно ще би трябвало да останете на същата работа, само че отговорът ви може и да ви помогне да стартирате спомагателен бизнес, да се захванете с занимание или изобщо – да измененията метода, по който прекарвате времето си.
3. Какво желая да е моето завещание?
Ежедневните задания постоянно ни пречат да забележим нещата в по-общ проект. Как желаете да бъдете запомнени? Какъв отпечатък предпочитате да оставите след себе си? Може и да звучи тъмно, само че в случай че си визиите какво бихте желали хората да кажат на вашето заравяне, ще осъзнаете по какъв начин би трябвало да живеете през днешния ден.
4. Как моята история ме дърпа обратно?
Всички ние се самоопределяме посредством историите, които си описваме на нас самите. Позволявате ли на отрицателния разказ да надделее? Можем да избираме да се фокусираме върху тези истории, които ни дават мощ, които се концентрират върху позитивните ни страни.
5. Кога би трябвало да кажа „ не “?
Ако не казвате „ не “, когато желаете, няма да имате време да отговорите с „ да “ на всички неща, които в действителност желаете да сторите. Нещо повече – у вас ще натрупат злост и фрустрация. Научете се да казвате „ не “.
6. Кой е най-често срещаният проблем в живота ми и по какъв начин мога да го разреша?
Понякога можем да достигнем до някаква невъзможност – било то поради неприятна връзка, финансови проблеми или евентуални провокации. Проблемите, против които непрекъснато се изправяте, могат да ви попречат да извършите своя капацитет. Те ви разсейват. Разпознайте най-често срещаните проблеми и ги разрешете един път и вечно. Това ще даде подтик на новите благоприятни условия.
7. Какво обичах като дете?
Когато бяхме дребни, ние бяхме правилни на себе си. С годините обаче нашите отговорности ни карат да забравим това, което в действителност обичахме. Върнете се обратно във времето към своето детство, към най-щастливите мигове от него. Какво обичахте най-вече по това време? Как бихте могли да вършиме тези неща и през днешния ден, като възрастни?
8. Как да трансформира съжалението в мотивация?
Ако сте имали шанса да получите голям брой благоприятни условия в живота, то най-вероятно имате и много мотиви за съжаления. „ Превърнете всяко едно страдание в мотивация “, споделя Дарлийн Минини, авторка на The Emotional Toolkit. “Най-важното е да запомните, че сте сторили допустимо най-хубавото с информацията, с която сте разполагали в съответния миг. Лесно е да се осъждате постфактум – споделя тя. – Позволете на опита да се трансформира във ваш преподавател. Вземете си поуките и им позволете да се трансфорат в катализатор на смяната. “
9. Кои са моите пет най-силни страни?
Направете лист с петте неща, в които сте най-хубави, които ви доставят наслаждение. Когато започнете да вършите точно тях, ще намалите риска от меланхолия и тревога, ще подобрите настроението си, както и връзките си с останалите, твърди Мишел Маккуейд, авторка на Your Strengths Blueprint.
10. Как да виждам на живота през призмата на благодарността?
Можете да изберете да гледате на света през призмата на позитивността и благодарността. Това сигурно ще повлияе на настроението ви. Изправени сте против някакво предизвикателство? Погледнете от положителната страна на нещата и се запитайте какво бихте могли да научите. В неприятно въодушевление сте? Припомнете си всички неща, за които сте признателни. Задайте си въпроса дали това, което ви тормози в съответния миг, ще има значение след година или две.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР