Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на

...
Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на
Коментари Харесай

Даниел Митов: Няма как разговорите за бъдещето на България да са без ГЕРБ

" Когато се водят диалози за държавно управление и за бъдещето на България, няма по какъв начин да се мине без диалози с нас ". Това съобщи пред БНР Даниел Митов, народен представител от ГЕРБ-СДС и претендент на ГЕРБ за министър-председател. Той изрече мнение, че останалите политически партии в Народното събрание са се провалили в договарянията за общо ръководство:

" Ние подадохме ръка, постоянно сме били градивни и подготвени за диалог. Няма по какъв начин да стъпим в тази тиня сега, в която не се съблюдават никакви правила. Липсата на поредност и неспазването на разпоредбите на демокрацията ни доведоха до тук ".

Митов акцентира, че не вижда по какъв начин ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на държавно управление, което би предложил този парламент.

" В тежка обстановка сме, предстоят доста рецесии. Тази тежка политическа рецесия може да прерасне в икономическа ", счита Митов.

Той уточни, че ръководството на страната сега се реализира от един човек - президентът Румен Радев:

" Той упражнява цялата власт в страната през служебния си кабинет. Това води до безпорядък ".

Митов съобщи, че служебният кабинет работи с полуистини:

" Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма по какъв начин да заблудиш за дълго хората. В последна сметка ще стане ясно, че нищо нелегално и нищо проблематично не се е случило. Това е въпрос на политика, в случай че някой различен има различен метод и различен метод за ръководство, да влезе да ръководи и да забележим до какви резултати ще докара.... И за ББР, и за така наречен предплатени заплащания за градеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е процедура, който е от преди ГЕРБ да бъде основана. Става въпрос за напълно удобен метод при градежа на инфраструктура. Ще има метод да се отговори на всички тези обвинявания. Оказва се, че няма закононарушения, а е въпрос на метод. Ако аз разбирам вярно, тези предплатени заплащания са, с цел да се закупуват материали, с които компаниите да строят ".

Според Даниел Митов е нелогично държанието на " ИТН ", които поддържат Румен Радев, а в това време се афишират за съпротива. 

По проблема с двойното поданство на министър Кирил Петков, Митов акцентира, че реакцията на ГЕРБ е поради условията, заложени в Конституцията, които би трябвало да бъдат спазвани.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР