Когато се видях с опозицията и в парламента след това

...
Когато се видях с опозицията и в парламента след това
Коментари Харесай

От последните минути: Борисов отсече: Натикахме се днес в скандал, който не е наш! Гърция и Македония сами да го решат

Когато се видях с опозицията и в Народното събрание по-късно отидох и при Груевски в централата, освен това - преди месец бяхте с мен в Скопие с Туск и Иванов. Той знае прелестно, че единственото, което желаеме за Македония, е влизането й в Европейския съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка абсурда за името на Македония и днешното посещаване на македонския президент Георге Иванов у нас.

" Винаги във всяко мое изявление съм казвал, че по никакъв метод не се месим в тяхните работи. Помните, когато беше председателството на Европейския съвет за Западните балкани в София - събитието, което най-вече се чакаше беше срещата на министър председателите Ципрас и Заев. Винаги сме ги подкрепяли във всичко, освен това, опозиционните партии и в Гърция и Македония са моите най-хубави другари те са десни партии.

" Ние се натикахме през днешния ден в скандал, който не е наш. Спорът сред Гърция и Македония той си е техен, да си го решат. ", съобщи министър председателят.

" Ако не се придвижи въпросът с Македония, аз въобще ставам цялостен черноглед за развиването на Балканите, съобщи още Борисов. Щеше да е изменничество, в случай че след през вчерашния ден, след срещата на Зоран Заев и Георге Иванов, нямаше да е почтено да го посрещам с почести и фанфари, добави Борисов.

Припомняме, че през вчерашния ден се стигна до напрежение сред президента и премиера на Македония. Срещата на премиера Зоран Заев и министъра на външните работи Никола Димитров с президента на Македония Георгe Иванов, на който двамата трябваше да го осведомят за пробива в договарянията с Гърция за името на страната, продължи едвам 120 секунди. След това водачът на кабинета в Скопие и ръководителят на македонската дипломация са били изгонени от резиденцията на президента.

Македонският президент е през днешния ден на посещаване у нас. Той се срещна с българския си сътрудник Румен Радев . Премиерът Бойко Борисов обаче анулира срещата си с него. " Не желаеме да се намесваме във вътрешните работи на нашата прилежаща страна. Нашата позиция е кардинална и е ясна, както и на цялата интернационална общественост. Ясна е и позицията на президента на Р Македония. Българското държавно управление не вижда смисъл да бъде употребявано във вътрешнополитическите диспути в Скопие, обясниха от пресслужбата на премиера.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР