Когато се установи нарушение - веднага се взимат мерки. Това

...
Когато се установи нарушение - веднага се взимат мерки. Това
Коментари Харесай

Валери Симеонов разкри, че корупцията по морето стига до ниво министър



Когато се откри нарушаване - незабавно се взимат ограничения. Това един добър метод в политиката на държавното управление. Нашата реакция няма да е по-различна. Ще изчакаме да се произнесе съдът и по-късно Анелия Велева ще бъде изключена от партията. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Симеонов бе безапелационен, че в тази ситуация с нападението в Асеновград всички институции са си подали ръка и са съумели да овладеят ситуацията. „ Всички си правиха работата. Не се позволи да се стигне до етническа война. Положението се успокои. Сега към този момент постоянно има служители на реда, приключи се практиката язовира да се употребява за къпане, главно от представители на гетото. Премахнати са 16 постройки, което доста бърза процедура. Още 17 имат връчени заповеди. по този начин ще бъде до момента в който се вкара правда. Изведени са над 830 лица без адресна регистрация “, сподели Валери Симеонов.

„ Надявам се до края на август да има е сектор и сигурност “, добави той.

Вицепремиерът и водач на НФСБ показва и по-умерена реторика по отношение на ромите. „ Тези хора няма къде да ги изгоним. Те са родени тук, израснали тук. След десетилетия огромна част от тях стават положителни хора. Предприели сме много съществени сложни ограничения за интеграцията им. Направихме всичко допустимо решението от Министерски съвет за по-строгите ограничения против родителите, които не пускат децата си на детска градина и учебно заведение, да стартира да работи от тази година. Започваме да вкарваме ред. Престъпността главно се генерира в гетата с съсредоточено ромско население. Там ще се наложи един различен метод, само че на по-следващ стадий. Ще е необходим по-строг надзор “, сподели Валери Симеонов.

„ Никога по никакъв метод не сме прибягвали до тези гласове “, безапелационен бе Симеонов. „ Последователни сме. Няма по какъв начин тези гласове да се съешат с нашите. Това са лесни гласове за придобиване. До момента съм посочил, че като съм се захванал с нещо, го докарвам до край “.

По отношение на обвиняванията, че с акциите си по морето желал да постави ръка на Слънчев бряг, Валери Симеонов сподели: „ Мерките, които предприехме към този момент дават резултати. Констатирали сме доста злоупотреби и тази реакция е акция по окепазяване. Голяма част от обектите по плажовете се държат от знакови лица от мутренските времена. Не се тормозя, тъй като тази коса е побеляла от боричкане в стената. Корупцията стига до равнище министър. Не мога да приказвам без да имам безапелационни доказателства. Сигналите, които имам ще бъдат предоставени на прокуратурата. Схемите на плажовете не ми се дават, тъй като били комерсиална загадка. Министър Ангелкова не ми дава информация за някои знакови плажове “, призна Симеонов.

Той добави, че шефката на ДНСК се пробвала да го убеди, че един обект от декар и 300 е преместваем обект. Само от концесия на плажове страната получава 8 милиона на година годишно, а това е смешно. Министерството и общините носят отговорност, за това което се случва по плажовете. По отношение на преместваемите обекти или чаршаф пазарите, позволение се получава от министерството, а контролът се реализират от общините “, сподели още Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР