Когато се търси идеалният баланс между динамика и комфорт, моделите

...
Когато се търси идеалният баланс между динамика и комфорт, моделите
Коментари Харесай

BMW продължава да задава стандартите и при електромобилите за баланс и динамика

Когато се търси идеалният баланс сред динамичност и комфорт, моделите на BMW Серия 3 и Серия 4 постоянно са поставяли стандартите в своите сегменти на премиум пазара. При електрическите автомобили тази задача скоро ще бъде поета от новото BMW i4. Първото Гран Купе с 4 порти с чисто електрическо задвижване ще обогати подвижността с нулеви местни излъчвания с чистата наслада от шофирането.

„ За пръв път разработихме едно същинско BMW със спортни гени за чисто електрическо шофиране “, изясни ръководителят на плана Давид Алфредо Феруфино Камачо. „ BMW i4 предлага всичко, с което са познати колите с марка BMW – и е изцяло електрическо. “

Няколко седмици преди международната си премиера BMW i4 минава през финалната права на тестванията за динамичност на ръководството. Фокусът е подложен върху интегрираното приложение на всички съставни елементи на задвижването и окачването. По този метод се подсигурява, че спонтанното разрастване на мощността на електромотора постоянно да е съчетано с точно контролируема управляемост във всяка обстановка, въодушевяваща динамичност в завоите, усъвършенствано при всевъзможни метеорологични и пътни условия сцепление и съвършено уравновесен комфорт на возене. За тези фини настройки се употребява софтуерната подготвеност на BMW Group в региона на задвижването и окачването, резултат на дългогодишния опит на компанията. Той обезпечава уравновесени премиум характерности на новото BMW i4 и подсигурява неповторимо в сегмента преживяване при шофиране.

Вълнуващо спокойни: спринтовете с BMW i4

С оптималната си мощ до 390 кВт/ 530 к.с. задвижването на BMW i4 разрешава уверени ускорения. За постигането на 100 км/ч от място са задоволителни 4 секунди. Още по-впечатляващо от ускорението обаче е преживяването при шофиране. Специфичната за модела технология на амортисьорите компенсира „ потъването “ на каросерията при тръгване, а създадения от BMW характерен надзор на сцеплението (ARB) постоянно подсигурява оптимално сцепление и съвършена непоклатимост в придвижване даже и на хлъзгава настилка с помощта на рисково бързото и точно ръководство. По този метод сходният на катапултиране спринт на новото BMW i4 се трансформира в по едно и също време вълнуващо и в това време нехайно преживяване, защото не е нарушено от корекции на сцеплението и посоката. Вълнуващото ускоряване обаче е единствено един от аспектите на ненадминатите динамични характерности на BMW i4. За него са присъщи и спонтанните реакции на всяко придвижване освен на педала на „ газта “, само че и на кормилното ръководство и педала на спирачката. Предпоставките за това високо равнище на пъргавост и точност са заложени още в автомобилната идея на BMW i4. Тя включва както дълго междуосие, необятни следи, характерни за модела стойности на камбъра и огромни колела, по този начин и висока резистентност на каросерията против извъртане, усъвършенстваната аеродинамика, невисок център на тежестта и уравновесеното систематизиране на тежестта сред осите.

Прецизност без изпитание: по идеалната линия на завоя

Всички тези параметри са взети под внимание най-детайлно при интегрираното приложение на всички съставни елементи на задвижването и окачването, с цел да може да се подсигурява типичния за BMW състезателен дух при всевъзможни обстановки на пътя. Конструкцията и настройките на пружините и амортисьорите обезпечават постоянно най-благоприятен контакт с пътната настилка. Почти изцяло безшумното задвижване в композиция с уравновесеното окачване даже и при висока скорост обезпечават чувството за реещ се над пътя без напрежение автомобил, който не може да бъде изваден от равновесие нито от неравности по пътното платно, нито от тежки за сцеплението условия. „ BMW i4 прави усещане на леко и пъргаво, като в това време е солидно и решително “, споделя ръководителят на плана Давид Алфредо Феруфино Камачо. „ С уверената си непоклатимост и високата резистентност в завоите то като че ли залепва към пътя. Всички електрически автомобили имат бързо линейно ускоряване. Но за нас от BMW това не е задоволително. “

Освен това BMW i4 се овладява без старания даже и при високо динамични обстановки на пътя. За това, с изключение на неутралното държание при завиване и мощните спирачки с точно дозиране на първо място способства и кормилното ръководство на BMW i4. То реагира непосредствено и с висока точност по курса, предлага прецизна противоположна връзка на лидера когато и да е и не се въздейства от силите на задвижването даже при интензивно ускоряване и прекъсване. По този метод се реализират уверени смени на посоката при висока скорост, а съвсем цялостната безмилостност към разстройствата от неравностите на пътната настилка и подвластното от скоростта сервоусилване на кормилното ръководство обезпечават спокойни пътувания на дълги дистанции.

Типично за BMW: неповторим баланс сред състезателен дух и комфорт на возене

Характерната динамичност на ръководството на BMW i4 се отличава и с обстоятелството, че неговите динамични качества не са реализирани за сметка на комфорта на возене. Гран Купето с чисто електрическо задвижване се отличава и с неограничена склонност за всекидневието. Освен това BMW i4, чиято високоволтова батерия с най-нова технология на акумулаторните кафези обезпечава пробег до 600 километра (WLTP), предлага и технология на окачването, ориентирана към висок комфорт при дълги пътувания. То е основано на висококачествената технология на амортисьорите, употребена при BMW Серия 3 и Серия 4, която е допълнена със характерни за модела съставни елементи и е настроена самостоятелно. Така се реализира дейно съкращаване на съмненията на каросерията, породени от неравности на пътната настилка или завои. Специфичните за модела фини настройки на пружините и амортисьорите имат забележителен принос за хармоничното държание на пътя на BMW i4.

Успоредно с окончателните проби за калибровка тече и подготовката за старта на производството в завода на BMW Group в Мюнхен. В момента там се организира обезпечаването и на най-дребните стадии при производството, преди BMW i4 да получи утвърждение с типичното за BMW качество на направата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР