Когато се стигне до обсъждане на проектите за Конституцията, няма

...
Когато се стигне до обсъждане на проектите за Конституцията, няма
Коментари Харесай

Явор Нотев: Не е страшно да се стигне до редакция на промените в Конституцията

Когато се стигне до разискване на плановете за Конституцията, няма нищо неприятно и ужасно да се стигне до редакция, преправка, допълнение или изменение на тези текстове, до момента в който те станат юридически изрядни и допустими за 2/3 от народните представители. добави Нотев. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR някогашният заместник-председател на Народното събрание и член на правната комисия Явор Нотев.

Той призна, че за него е било изненада, че подобен проблем застава на дневния ред на обществото след избрана дълбочина на разискване на съответни въпроси и показване на несъмнено виждане на обществото за тяхното решение.

Според него не е било допустимо процедурата да бъде стартирана и по-късно да бъде образуването на главните въпроси, които тя би трябвало да реши.

По думи на Нотев апелът за промяна на системата по-скоро е звучал в подтекста на демонстрациите, в сравнение с в думите на рационалните водачи на партии, които образуват публичното мнение.

Този мащаб на въпросите, които би трябвало да бъдат сложени на масата, би трябвало да намерят място в процедурата, която се задейства със събирането на 120 подписа, които да кажат " да, следва смяна на Конституцията и ние сме " за " тази смяна ", изясни той.

Според него е доста мъчно да се съобщи общо мнение от самостоятелните депутати. Нотев съобщи, че самостоятелен би трябвало да е всеки депутат, самостоятелен с политически пристрастия.

По негови думи готовността да се беседва за смяна в Конституцията е добър сигнал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР