Когато се срещнахме с членове на мисията и ръководителя ѝ

...
Когато се срещнахме с членове на мисията и ръководителя ѝ
Коментари Харесай

Какво видяха ядрените инспектори на ООН в АЕЦ Запорожие

„ Когато се срещнахме с членове на задачата и ръководителя ѝ господин Гроси в Киев, се съгласихме задачата да бъде съпроводена от публицисти от украински и интернационалните медии. Това не стана, макар че беше контрактувано. За страдание представителите на МААЕ не опазиха представителите на самостоятелните медии “, сподели Зеленски.

Той изрази вяра, че специалистите от Организация на обединените нации ще съумеят да си сформират обективно мнение за обстановката в АЕЦ Запорожие, както и че ще упорстват за демилитаризиране на зоната.

Украинската компания " Енергоатом " твърди, че съветските окупационни сили заблуждават интернационалните инспектори. Така да вземем за пример съветските военни камиони, ситуирани в машинните отделения на енергоблоковете, са били показани като съоръжение на силите за химическа отбрана. Мисията не е била позволена и до спешния център на АЕЦ, с цел да не види настанилите се там съветски военни.

В деня на визитата на специалистите в Енергодар са били блокирани мобилните връзки и интернет. Същевременно съветските новинарски организации популяризират видеозапис на „ двама локални...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР