Когато се сложим на диета, първото нещо, което логично правим,

...
Когато се сложим на диета, първото нещо, което логично правим,
Коментари Харесай

Какво се случва в организма ни, когато спрем хляба

Когато се сложим на диета, първото нещо, което разумно вършим, е да изключим хляба и всички хлебни произведения от менюто. Но замисляли ли сте се какво си предизвикваме с това си деяние? Е, в този момент ще ви кажем.

1. Хващаме „ нисковъглехидратния грип “ Въглехидратите в хляба са главният мотор на мозъка, трансформирайки се в сила. Когато ги понижим, тялото стартира да употребява други ресурси, с цел да е интензивно, като гликогена (образуван в черния дроб и мускулите, построен от глюкозни остатъци), да вземем за пример. Но когато и той намалее, започваме да се усещаме като заболели.

2. Рязко намаляване на кръвната захар Което може да се компенсира с банкет на потребни фибри и пълнозърнести храни, под формата на хлебни произведения от избран вид брашно.

3. Можем да увеличим или понижим риска от сърдечни болести Видът на хляба и зърнените храни, които избираме, може да усили риска от сърдечни заболявания. Например, рафинираните въглехидрати покачват равнищата на омега-7 мастни киселини (палмитолеинова киселина). А това води до нараснал риск от диабет вид 2 и сърдечно-съдови заболявания. Пълнозърнестите храни вършат противоположното, по тази причина изборът ни би трябвало да са точно пълнозърнестите брашна.

4. Нивата на сила понижават фрапантно Щом понижим приема на въглехидрати, отхвърляйки хляба от менюто си, а към този момент стане ясно, че те са моторът на тялото, клетките ни се затрудняват без тях.

5. Проблеми със стомашно-чревния тракт Фибрите са значими в този смисъл, защото те оказват помощ за постоянната работа на чревния тракт.

6. Ставаме бавни Защото отрязвайки въглехидратите, серотонинът в мозъка понижава и това води до промени в настроението и даже в тонуса, написа dete.bg. Това въздейства и на способността ни да се движим повече. Енергията спада и нямаме никакво предпочитание и сили да се движим, а какво остава за по-натоварващи физически извършения.

7. Губим течностите от организма си Изключваме въглехидратите и вълшебен започваме да смъкваме килограми. Да, само че това не е действително тегло, а единствено течностите, които източваме от тялото си. Изберете верния вид брашно за хляба, който консумирате. Недейте просто да спирате да консумирате хлебни произведения. Това не постоянно е добра концепция, предизвестява kulinar.bg.
тагове здраве организъм самун диета
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР