Когато се сдобиете с нова татуировка, е важно да знаете

...
Когато се сдобиете с нова татуировка, е важно да знаете
Коментари Харесай

Как да се грижите за новата си татуировка

Когато се сдобиете с нова татуировка, е значимо да знаете по какъв начин да се грижите за нея през първите седмици на зарастване. Ето някои  стъпки, с които да помогнете на кожата да се възвърне бързо и да избегнете инфекции .

1. Оставете татуировката покрита най-малко 2 часа
След като е подготвена, татуировката ще бъде покрита с защитно фолио. Не го отстранявайте в идващите няколко часа, с цел да отбраните кожата от замърсители и бактерии.

2. Измийте мястото с хладка вода
Първо почистете ръцете си, а след това постепенно свалете покритието на татуировката. Не я поставяйте непосредствено под струята, а съберете вода в длани и с поливане почистете зоната. Нанесете сапун на пръстите си и деликатно разтъркайте кожата. Оставете мястото да изсъхне единствено или леко попийте със салфетка.

3. Използвайте неароматизиран антибактериален крем 
Върху сухата татуировка разнесете тъничък пласт хидратиращ еликсир. Препоръчително е да употребявате артикули с натурални съставки вместо по-тежки други възможности като Вазелин.

4. Мийте и хидратирайте зоната до рухването на коричката
Почиствайте татуировката с антибактериален сапун и хладка вода два пъти на ден до момента в който трае процесът на зарастване. Не се опитвайте да отроните коричката, тъй като тя би трябвало да падне сама. Използвайте овлажняващ крем, в случай че чувствате сърбеж или раздразнение.

5. Пазете татуировката от директна слънчева светлина 
Силните лъчи могат да раздразнят кожата или да променят тоновете на мастилото. Пазете татуировката от мощно слънце най-малко 3 седмици след изработката й. След това използвайте слънцезащитен фактор, с цел да избегнете избледняване.

6. Избягвайте да я държите във вода
Преди татуировката да е заздравяла, отбягвайте морето, басейна и ваната. Дългото накисване във вода може да навреди на типа й или да докара до контакт с инфектиращи бактерии и химикали.

9. Намалете физическото натоварване на зоната 
Ако татуировката покрива огромна област към ставите (лакти, колене), при интензивно придвижване може да има потребност от повече време да зарасне. Затова е целесъобразно в началото да избягвате натоварващите тренировки.

framar.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР