Когато се прилагат специални разузнавателни средства, обективно се събира и

...
Когато се прилагат специални разузнавателни средства, обективно се събира и
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата е политическо средство в битката премиер - президент

Когато се ползват специфични разследващи средства, обективно се събира и информация, която е ненужна, тя няма доказателствена стойност и по закон следва да се унищожава. Огромен проблем в нашата страна е, че макар законовото напътствие да се унищожава информация, тя се съхранява и се употребява в избрани моменти, в това число за политически цели. Тази позиция изрази пред БНР някогашният началник на Бюрото за надзор на СРС и експерт по наказателно право Бойко Рашков.

„ Не познавам хипотезата с чатовете към президента, Бобокови и така нататък, само че ми прави доста мощно усещане, че са непокътнати данни от диалози или обмена на електронна връзка сред двама души, която ни виждам сега да има наказателно-правно значение, само че все пак тя е съхранена. За мен е граничещо с нарушаване на закона. За да може да се употребява чисто политически и забележете от кой – от прокуратурата. На каквото държание по нашата Конституция тя няма право. Впечатлява мощно фактът, че се разгласява единствено част от тази връзка. За мен това е възмутително “, разяснява Рашков пред " Хоризонт ".

За момента прокуратурата е потъпкала правилото на следствената загадка и то невиждано. Нямаме подобен интервал в новата демократична история на България, в който да е правено сходно нещо, съобщи Бойко Рашков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР