Когато се преместих в друг щат, за да уча в

...
Когато се преместих в друг щат, за да уча в
Коментари Харесай

Случайно видях снимката на баща ми на семейния портрет на моя съученик

Когато се реалокирах в различен щат, с цел да изучавам в лицей, си мислех, че това ще е шансът ми да се преродя от безшумно и срамежливо момиче в по-екстровертно. Обаче получих повече, в сравнение с чаках: цяло ново семейство, в това число полубрат и сестра, за които мислех единствено като за другари!

 Pexels

И по този начин, аз (20F) се насочих от моето малко, безшумно предградие в Съединени американски щати към пулсиращото сърце на огромен град, с цел да изучавам в университет. Като човек, който по принцип е спокоен и интровертен, имах за цел да се потопя в живота отвън зоната си на комфорт и да се надявам да основа другарства, които да останат за цялостен живот.

Когато се реалокирах да изучавам в друга част на страната, Джен (22F), израснала в града, витална душа, бързо се трансформира от просто съученичка от нашата образователна група в една от тези редки приятелки за цялостен живот в университета. Тя ми оказа помощ да запълня някои пропуски по предметите, забавлявахме се доста и ми даде чувство за дом!

 Pexels

Връзката ни се затвърди и с помощта на общите плейлисти, романите с изтрити корици и общия ни гений да отлагаме дилемите до последната допустима секунда! Някак си си паснахме, като че ли се познавахме от дълго време, и се сближихме толкоз доста, че един път тя ме предложения да обядваме с нея и майка ѝ в дома им по време на образователната почивка.

 Pexels

Това, че бях в дома ѝ, ми подсети за моето семейство и ми даде топло възприятие от вътрешната страна.

Но когато видях фамилната им фотография на масата, сърцето ми спря и се стопирах на място, без да продължа нататък!

 Pexels

Там, на фамилния портрет на Джен, беше татко ми, обхванал с ръка фамилията ѝ. Въздухът към нас като че ли беше заледен. С необятно отворени очи показах с трепереща ръка рамкираната фотография и попитах: “Джен, кой е този? ”. Без да се замисля, тя отговори: “Майка ми и татко ми ”. Шокиран, заявих:

 Pexels

След няколко секунди и с комплициран взор тя попита: “Чакай, ти не знаеш?! ”

“О, не, ти в действителност не знаеш! Баща ти е и мой татко и ме роди две години преди да се родиш ”, отговори тя с нотка на горест, когато разбра, че не знам, че е моя полусестра.

 Pexels

Шокирана, седнах на най-близкия диван и безшумно обясних: “Знаех, че имам полусестра някъде по света, само че в никакъв случай не съм я срещала и не съм виждала нейни фотоси. ” Знаех, че татко ми е посрещнал друго момиченце, до момента в който е бил женен за майка ми и преди да се родя, само че не знаех, че това е Джен.

Също по този начин не знаех, че в действителност е поддържал връзка с майката на Джен и те са били неговото второ семейство.

Последвалата тишина беше нарушена от звука на влизането на майката на Джен с поднос със закуски в ръка, който тя съвсем остави да се разбие на пода, когато ме видя. “Ти си… ти си тя ”, прошепна тя, а в очите ѝ просветна самопризнание.

 Pexels

Баща ми ѝ беше посочил фотоси, само че срещата с мен онлайн беше напълно друга действителност.

“Трябва да поговорим, Анди – сподели тя, гласът ѝ беше постоянен, само че изпълнен с тежка страст. Думите, които последваха, разкриха тайните, които бяха преплели фамилиите ни по метод, който не можехме да си представим.

 Pexels

Обядът беше меко казано неуместен, само че доста осведомителен и изменящ живота ни. Това, което трябваше да бъде посещаване при другар, се оказа фамилна среща. Джен си мислеше, че съм схванал коя е тя поради невероятната ни аналогия.

И двете имахме дълга тъмна коса, идентични очи и сходни привички като подсмиване преди оригване или предпочитане на лявата ръка при писане.

Шокът беше прекомерно огромен за мен и по-късно взех решение да се конфронтирам с татко ни за истината.

 Pexels

Конфронтацията с татко ми беше неизбежна. Научавайки, че той е в града на посетители на фамилията на Джен под предлог, че е в командировка, аз се появих без предизвестие, с разтуптяно сърце. “Татко? ” Сблъсках се с него, а думата ми беше непозната.

Той се обърна от мястото си, а на лицето му се изписа потрес, който бързо се стопи в тъга. “Моля те, не можеш да кажеш на майка си ”, молеше той, а в очите му се стичаха сълзи.

“Татко, по какъв начин можеш? ” Гласът ми се пречупи, гневът и болката се бореха за превъзходство. “Тя заслужава истината, НИЕ заслужаваме цялата истина. ”

 Pexels

Беше дълга, разтърсваща душата полемика, която приключи със единодушието на татко ми да признае истината. Той ме попита от кое място знам, че има друга щерка, и аз признах, че съм го чула да приказва за нея с другар по телефона.

Признах, че съм била на 14 години, когато съм подслушвала, и не бях сигурна дали майка ми знае, по тази причина резервирах това за себе си. През годините забелязах, че той в никакъв случай не загатва другата си щерка, тъй че оставих това, мислейки, че не поддържа връзка с нея или с майка ѝ.

 Pexels

Последиците от признанието му пред майка ми бяха големи и прекатурнаха структурата на фамилиите ни! Второто семейство на татко ми знаеше всичко за мен и майка ми, тъй като той беше почтен с майката на Джен за това, че е бил женен, преди да я смъкна.

Връзката им е трябвало да бъде флирт, до момента в който той е бил в града по работа, само че в последна сметка се влюбил в нея. След като Джен се роди, той продължаваше да ги посещава и да поддържа връзка с тях, тъй като е безрезервен татко и сътрудник.

 Pexels

Тази история, колкото и необикновено да звучи, в този момент е моята действителност. Сърцето на майка ми се е разрушило на милиарди части, а татко ми се бори да ги събере още веднъж. Аз, въпреки това, към момента съм близка с Джен, само че също по този начин се боря с ориентирането в новата ни действителност.

 Pexels

Ако тази история ви е развълнувала, обратите на измяната в тази сходна история ще ви накарат да желаете да прочетете цялостната версия:

Веднъж в един не толкоз баснословен живот Дани и Нейтън стартират любовното си странствуване още от гимназията, с фантазии да пораснат дружно. Бързо напред, девет години, и те са добавили към клана си борбената Ели, фар на насладата измежду бурята.

 Pexels

Това, което стартира като обещаващо премеждие, обаче последователно се вкисва. Критиките и обвиняванията на Нейтън карат Дани да се бори с море от подозрения, поставяйки под въпрос ролята си на сътрудник и майка. Историята им претърпява трагичен поврат с неочакваното пренасяне, провокирано от новото предложение за работа на Натан.

Тази смяна трябваше да бъде ново начало, само че вместо това тя разкри сърцераздирателна истина. Невинното разобличаване на Ели за това, че учителката ѝ, мис Алън, желае да “замени ” майка ѝ, разрушава останалите илюзии за щастливо семейство.

 Pexels

Парчетата от пъзела – неочакваната вежливост на Нейтън, преместването, рецензиите му – всички се подреждат на мястото си, разкривайки аферата, която е назрявала под повърхността. Изправена пред суровата действителност, Дани заема позиция, защитавайки Ели и инициирайки бракоразвод.

През този ужас Дани открива резистентност, за която не е подозирала, и се концентрира върху изцелението и възобновяване на живота за себе си и Ели, свободен от сенките на измяната. Когато прахът се уталожва, те намират разтуха в новото начало, оставяйки предишното и неговите рани зад тила си.

 Pexels
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР