Когато се постави въпросът за най-креативния играч в Шампионската лига

...
Когато се постави въпросът за най-креативния играч в Шампионската лига
Коментари Харесай

Милнър в Шампионската лига – не Джеймс, по-скоро Хамес

Когато се сложи въпросът за най-креативния състезател в Шампионската лига през сезон 2017/2018, кои са първите имена, които ви идват на разум? Андрес Иниеста, Кевин де Брюин, Лука Модрич, сигурно и Лионел Меси. А какво ще кажете за Джеймс Милнър? Да, същият този Милнър от Ливърпул.

Снощи мърсисайдци унищожиха Порто с 5:0 на открито в първия осминафинален мач сред двата отбора. В срещата на „ До Драгао” Милнър остана настрана от светлината на прожекторите, откакто Садио Мане вкара хеттрик, а голове означиха и другите две звезди в офанзивата Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Почти никой не означи обстоятелството, че 32-годишният англичанин –иначе втори капитан на тима – завърши срещата с 2 асистенции. Активът му по този индикатор в ШЛ през акцията наброява към този момент 7 голови паса, като няма различен футболист, който даже да се приближи за него. В Португалия Милнър асистира за гола на Салах в 29-ата минута и този на Фирмино в 69-ата.

В интернет от дълго време е позната закачката с перифразата на първото име на Милнър – от Джеймс в Хамес, един тип паралел с изобретателния ас на Байерн Мюнхен Хамес Родригес. Сега тя наподобява повече от подобаваща.

Освен с първо място измежду асистентите в Шампионската лига Ливърпул може да се похвали и с втория най-хубав голмайстор. Роберто Фирмино има 7 попадения на сметката си, като единствено Кристиано Роналдо от Реал Мадрид има повече. Португалецът води класацията с 11 гола.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР