Когато се пипа фундаментален данък като ДДС, трябва да се

...
Когато се пипа фундаментален данък като ДДС, трябва да се
Коментари Харесай

Станишев: Когато пипаш фундамента ДДС, това е знак за потенциално увеличаване на други данъци

Когато се пипа фундаментален налог като Данък добавена стойност, би трябвало да се каже от кое място ще се компенсира. И този знак е за евентуално увеличение на други налози. Това сподели президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в изявление за Дарик.
„ В България дебатът би трябвало да се организира на няколко равнища. Първо – ние като общество какъв брой налози сме съгласни да плащаме, с цел да прави страната избрана работа за нас като обществени функционалности, за защитата, сигурността. В България преразпределението е доста по-ниско от средноевропейското. Второ – по какъв начин тези три стълба на данъчната система се преразпределят между тях, тъй като сега има непропорционално огромна тежест върху стълба, обвързван с косвените налози: акцизи и Данък добавена стойност. Докато другите два налога, директните: върху физическите лица и корпоративните, са доста ниски. Сега с това решение, което беше направено, се дава знакът, че евентуално ще бъдат покачени други налози “, добави той.
Сергей Станишев означи, че неговото праивтелство е направило налога върху прихода и облагата 10 %, само че при безусловно друга икономическа обстановка и с доста ясни планове.
" Това докара до резултат тогава. Данъкът за мен не е свещеният граал, който не може да се пипа. Той е инструмент за осъществяване на политиката на страната. Тогава това докара до по-голяма събираемост и повече запаси за обществени политики. Сега обстановката е изменена ", уточни той.
По думите му данъчният спор би трябвало да се организира, когато се успокои икономическата обстановка, с цел да не се вършат фундаментални промени с неразбираем излаз в спешен миг.
Всичко по случая с Данък добавена стойност следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР