„Когато се организират протести и се бута законно избрано правителство,

...
„Когато се организират протести и се бута законно избрано правителство,
Коментари Харесай

Румен Гечев: България се управлява от ДПС и ГЕРБ

„ Когато се провеждат митинги и се бута законно определено държавно управление, това не е чупене на страната. Българското общество се плаши със служебно държавно управление, което е написано в Конституцията на всяка страна като преход от едно държавно управление към друго. Представя се като доста ужасно нещо, а в действителност е напълно обикновено. " Това съобщи депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Румен Гечев пред БНР.

„ Възможността на Движение за права и свободи да маневрира при такива публични митинги не е толкоз голяма- колкото през 2014 година, тъй като характерът на този митинг е друг ". Депутатът напомни, че тогавашните митинги са били изцяло основателни против назначението на Пеевски за началник на ДАНС, само че по-късно били добре смазани финансово, до момента в който в този момент митингът е импровизиран.

„ България се ръководи от доста време от Движението за права и свободи и ГЕРБ. Трябва да се излезе пред обществото и да се каже: " Ние поддържаме това държавно управление, ние гласуваме за него, ние не сме съпротива ", защото всички основни гласувания, с които ГЕРБ са прокарвали техни закони, най-много закона за бюджета, имат фактическата поддръжка от Движението за права и свободи ", разяснява депутатът от левицата.

По мотив поисканите оставки на тримата министри, Гечев съобщи, че казусът е в това, че са министри на финансови потоци. „ Със скриването на оставките стана ясно, че се осъществя разновидността, в който това са министри на Движение за права и свободи, които Борисов желае да уволни и да разкачи двата съда- единият на ГЕРБ и другият на Движение за права и свободи. След изявлението на господин Гешев, че няма да си подаде оставката, стана ясно, че Движение за права и свободи кара влака и до момента в който лети към Брюксел господин Борисов, те му пращат посланието " Борисов, Вие сте господин никой ", съобщи социалистът.

„ Председателката на Народното събрание, госпожа Караянчева, би трябвало да бъде питана всеки ден за какво тя не взима ограничения за Пеевски. Това е единственият народен представител в света, който не идва на работа, а в Конституцията е записано, че депутатът е задължен да се явява на работа всеки ден, задължен е да се явява на всяко съвещание на Народното събрание ", сподели Гечев. Депутатът от Българска социалистическа партия насочи въпрос към Г-жа Караянчева за какво тя разписва всеки ден и извинява отсъствията на народен представител, който се е сложил над Народното събрание.

„ Главният прокурор си е помислил, че е над Господ, надали не, и той не дължи никакви пояснения на Народното събрание, а според закона, ние парламентаристите можем да го каним, и да желаеме от него доклад всяко тримесечие. Той мълчи с дни, не подхваща никакви акции откакто стана ясно на целия свят, че това е чекмеджето на премиера на България, това са неговите револвер и спалня ", възмутено съобщи депутатът от левицата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР