Когато се обещаваха парите за увеличение на заплатите на медицинските

...
Когато се обещаваха парите за увеличение на заплатите на медицинските
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Обещаха пари на медицинските сестри, които ги нямаше

Когато се обещаваха парите за нарастване на заплатите на медицинските сестри от държавното управление, тези 50 милиона ги нямаше. Това съобщи доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето в ефира на БТВ, написа Novini.bg.

Обещаните заплати бяха неистина. До нас парите не са достигнали. Има прекачване на топката, съобщи една от протестиращите медицински сестри. „ Трябва да го кажем ясно - дълбоки проблеми в опазването на здравето има “, добави госпожа Димитрова.

Кацаров удостовери, че е имало отпуснати пари, само че единствено дребна част от тях са достигнали до лечебните заведения.

Медицинската сестра попита министър Ананиев за какво е заречен нарастване на заплатите им? „ Реалното нарастване е 100 лв. и то беше даде, с цел да спрат митингите. Освен това оставките в Карлово не са оттеглени. От 16 октомври детското поделение остава без лекари и сестри “, безапелационна бе сестрата. „ В бутафорния митинг на КНСБ на 7 октомври ние няма да участваме “, даде поръчка тя.

Този митинг на КНСБ наподобява необичайно, откакто те вземат участие в ръководството на НЗОК, акцентира доктор Стойчо Кацаров.

По думите му, има неефективно харчене на пари на данъкоплатците, произлизащо от безразсъдно избраните цени на здравни услуги.

„ Средствата би трябвало да се усилят, само че и да има по-строг надзор на разходване на средствата “, акцентира сестрата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР