Когато се налага да си стоите вкъщи, за да спазвате

...
Когато се налага да си стоите вкъщи, за да спазвате
Коментари Харесай

Лесни начини да се движите повече вкъщи

Когато се постанова да си стоите у дома, с цел да спазвате рекомендациите на Световната здравна организация за ограничение разпространяването на ковид COVID-19, придвижването ви може да се окаже мощно лимитирано. Стоенето у дома, седенето пред компютъра, лежането на дивана освен ще ви докарат ненужно тегло, само че и ще създадат мускулите ви по-слаби и инертни. Обездвижването води до куп здравословни проблеми. Не желаете да се стигне до това.

Ето за какво е значимо да не спирате да се движите, даже когато сте си у дома. Ако у дома не разполагате с фитнес уреди или не спазвате съответен проект на осъществяване на извършения, има други способи да се движите повече. Ето какви.

Танцувайте

Пуснете си музика и потанцувайте. Направете го с останалите членове на фамилията или сами. Няма значение, значимото е да се раздвижите. Танците освен ви карат да се движите интензивно, само че и усъвършенстват настроението, а това също е от голямо значение, когато сте изолирани от останалия свят у дома.

Правете си отмора за клекове

Ако работите от у дома и седите на компютъра или пред преносимия компютър, правете си почивки понякога, в които изпълнявате серия от клекове. Не е нужно да прекалявате. Достатъчно е да вършиме по една-две серии 3-4 пъти дневно. Това ще раздвижи цялото ви тяло.

Правете йога

Отделяйте малко време денем, с цел да изпълнявате някоя поза от йога. Йога практиките имат потвърден резултат освен върху тялото, само че и върху духа. Това ще понижи напрежението в организма, ще усъвършенства настроението и ще влияе позитивно върху кръвообращението.

Комбинирайте готвенето с каланетика

Какво значи това? Много е просто. Когато сте си у дома, вероятността огромна част от времето ви да е ангажирана с приготвянето на храна, е огромна. Ето за какво, до момента в който сте прави до кухненския рафт и режете зеленчуци да вземем за пример, изпънете единия си крайник обратно и го движете. Движете и настрана. Правете повторения и редувайте краката си. Така комбинирате готвенето с упражненията.

Ходете

Разхождайте се от стая в стая. Правете това постоянно, когато се сетите. Всяка дребна разходка е от голяма важност за вашето тяло. Изправянето и разходката из жилището подтикват кръвообращението.

Проявете креативност с мебелите

Можете да употребявате мебелите си като фитнес уреди. Например, вземете два стола. Поканете двама индивида от фамилията ви да седнат на тях за тежест (или сложете нещо тежко на столовете, в случай че у дома сте единствено двама индивида например) и започнете да имитирате набиране. Самият Арнолд Шварценегер е правел това в младите си години, когато е трябвало да се упражнява у дома. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР