Когато се налага да си останем у дома за дълъг

Когато се налага да си останем у дома за дълъг ...

6 начина да не напълнеете, когато си стоите у дома.


Когато се налага да си останем у дома за дълъг период от време или да работим от вкъщи, на преден план излиза темата за покачването на килограми. Научно доказано е, че стресът обикновено ни кара да ядем повече, дори когато не сме гладни. Промяната в ежедневието, за която не сме толкова подготвени, като седенето у дома, е изпитание за нашите емоции.

Какво освен пиенето на зелен чай и старателното дъвкане при хранене, може да ни помогне да не напълнеем?

Нов модел на хранене

Положителната страна на това, че работим от дома си или сме в почивка е, че можем да направим промени в начина си на хранене, преминавайки към консумацията на по-здравословни храни. Сега е моментът да се възползвате от условията, в които се намирате, за да намалите до минимум консумацията на захарни изделия, лакомства, тестени храни, преработени меса. Сега може да поставите началото на така нареченото чисто хранене.

Да замените осолените бадеми с печени, но без сол или сурови, например. Обогатете менюто си със свежа храна, полезни протеини и здравословни въглехидрати. Не само, че няма да напълнеете, но може дори да свалите няколко излишни килограма.

По-малък прием на калории

Когато сме си у дома, движението ни е значително по-малко. Ако допреди това сме били активно спортуващи, сега физическата ни активност ще намалее. Ето защо е важно да съобразим енерго разхода си, спрямо калориите, които ще приемем. За да не качите излишни килограми, опитайте се да намалите калорийния прием. Постепенно намалявайте порциите, количеството на въглехидратите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg