Когато се изправят един срещу друг на стадион Уембли в

...
Когато се изправят един срещу друг на стадион Уембли в
Коментари Харесай

"Астън вила" и "Фулъм" ще изиграят най-скъпия мач във футбола

Когато се изправят един против различен на стадион " Уембли " в събота, " Астън вила " и " Фулъм " ще се борят за най-малко 160 милиона паунда. Двата отбора ще дефинират последния участник във Висшата лига идващия сезон, а дуелът им е считан за най-скъпия във футбола.

Дори да изпадне от елита още следващата година, спечелилият от финалния плейоф в Чемпиъншип ще си подсигурява доходи, за каквито по-голямата част от тимовете в другите водещи европейски шампионати мъчно могат да мечтаят.

" Всички погледи ще бъдат вперени към " Уембли " в събота за този конфликт, в който спечелилият взима всичко. Това ще бъде, както постоянно, една фантастична реклама за интензивността на конкуренцията в Чемпъншип и финансовата прелест на Висшата лига ", разяснява Дан Джоунс, сътрудници и началник на спортния бизнес отдел в " Делойт ".

Ако завоюва финалния плейоф, " Фулъм " ще си подсигурява минимум 170 милиона паунда в идващите три години, даже да изпадне единствено след един сезон в елита на британския футбол, демонстрира анализът на " Делойт ".

Отборът, който приключи на последното място във Висшата лига, получава към 95 милиона паунда от централизираното разпределени на приходите от телевизионните права.

Още 75 милиона са планувани за сезон 2019-20 и сезон 2020-21 от така наречен " парашутни " заплащания. Това са средства, които всеки изпаднал от елита тим получава в идващите две години. (В първия сезон - 55% от дяла, който се разпределя по равно сред участниците в елита, а във втория - 45% от сумата.)

За " Астън вила " минималната сума при продобиване на промоция за Висшата лига е 160 милиона паунда. Това е по този начин, тъй като отборът от Бирмингам изпадна от елита през 2016 година и следва да получи третото и последно " парашутно " заплащане. То ще отпадне, в случай че тимът завоюва борбата на " Уембли ".

Ако резервира мястото си във Висшата лига през идващия сезон, спечелилият от дуела сред " Астън вила " и " Фулъм " ще си обезпечи минимум 280 милиона паунда. При класиране в " златната среда " сумата може да надвиши 300 милиона.

Сезон 2018-19 ще бъде последният от сегашния контракт за телевизионните права във Висшата лига. Той е на обща стойност 5.1 милиарда паунда за три години. През февруари беше подписан нов, който е за 4.5 милиарда паунда. Очаква се обаче той да доближи параметрите на предходния след продажбата на интернационалните права.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР