Когато се говори за КПКОНПИ, бих изразил една резерва по

...
Когато се говори за КПКОНПИ, бих изразил една резерва по
Коментари Харесай

Румен Миланов: По-добре е председателят на КПКОНПИ да се назначава от президента

„ Когато се приказва за КПКОНПИ, бих изразил една запаса във връзка с настоящия закон, защото в него има три хипотези, които са антиправо. Едната е, че с така наречен „ противоположна тежест “ би трябвало да си доказваш или да си оспорваш обвиняването. Другата – с противоположна дата се одобряват обстоятелствата. Третите – има процедура по конфискация, когато няма присъда “.
Това сподели пред БНР ген. Румен Миланов, някогашен началник на БОРКОР (Центъра за предварителна защита и противопоставяне на корупцията и проведената престъпност към Министерски съвет, който по-късно стана звено на КПКОНПИ).

„ Посланията на президента Румен Радев във връзка с избора на Иван Гешев за основен прокурор на мен ми прозвучаха като една обществена камбана “, добави ген. Миланов.

Според него някои показни участия на КПКОНПИ са били без никаква успеваемост:

„ Корупцията стартира от високите етажи и от морала на ръководителите. Към тези, които разпределят публичния запас, би трябвало да се насочи антикорупционното внимание “.

По думите на ген. Миланов е по-добре ръководителят на КПКОНПИ да се назначава от президента, а не от Народното събрание, както е в този момент.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР