Когато се говори за бизнеса, не трябва да се говори

...
Когато се говори за бизнеса, не трябва да се говори
Коментари Харесай

Васил Велев: При сегашните цени на тока, помощта за бизнеса трябва да се утрои

Когато се приказва за бизнеса, не би трябвало да се приказва за помощи, а за възобновяване на надвзетото. При актуалните цени на тока, помощта за бизнеса би трябвало да се утрои. За това настоя ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред БиТиВи.

„ Парите би трябвало да се утроят, тъй като през януари, февруари и март парите в БЕХ ще бъдат над 1.2 мрлд.лв. свръхпечалба при тези цени. Държавата би трябвало да застане на страната на работещите хора, а не на страната на енергийните олигарси “ акцентира Велев.
Васил Велев: Не може да има таван на обезщетенията за рисковите цени на тока
Не може да има таван на обезщетенията поради високите цени на тока, те би трябвало да са функционалността на цената. За това настоя ръководителят н...
Прочети повече
Според Васил Велев цялата енергоинтензивна промишленост е застрашена от банкрут при тези цени на тока. Много предприятия могат да не работят след Нова година, а най-големият проблем е, че съкращенията към този момент започнаха.  " Най-непростимото е, че парите ги има и цялата енергетика би била на прилична облага при цена на електрическата енергия в размер от 150 лв., а тя ще бъде 750 лв.. Енергетиката ще се къпе в пари, а стопанската система ще спре ", посочи Васил Велев.

Той желае президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) до края на годината по тематиката с цените на електрическата енергия.

Васил Велев добави, че това, което е по-страшно е, че фючърсите и покупко-продажбите са в диапазона сред 700-800 лв. на мегават част. Това е седем осем пъти над мораториума. Мерките, които държавното управление предприе са съответни за цени към 300 лв. на мегават час. Възможно е цените на тока да минат 1000 лв. на мегават час, добави Васил Велев.

Той означи, че отпуснатите средства от държавното управление в размер на 450 млн. лева не са задоволителни, с цел да покрият мрежовите такси, които са подбудени от регулаторно решение и замразено такова, предизвикали големи загуби на разпределителните сдружения. Тези средства не са задоволителни единствено за месец декември, сподели още Васил Велев. 
Бурен спор за по-високата минимална заплата, още преди публично да има договаряния
Отмяна на клас прослужено време, тъй като с него минималната работна заплата става 770 лева Това ще желае ръководителят на АИКБ Васил Велев...
Прочети повече
Още:

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР