Когато се готвите да станете родители, сигурно направо нямате търпение

...
Когато се готвите да станете родители, сигурно направо нямате търпение
Коментари Харесай

Правила за хранене на малко куче

Когато се готвите да станете родители, несъмнено напряко нямате самообладание да наблюдавате развиването на бъдещото си дете - да видите с очите си по какъв начин стартира да се прекатурва в креватчето си, да хваща някоя играчка, да пълзи и да проходи. Искате да сте част от всичко това.

Подобно е и желанието ни, когато желаеме да се сдобием с куче. Взимаме си го от малко, с цел да можем да сме наблюдаващи на неговото кучешко порастване. И в това няма безусловно нищо необичайно, стига да сте готови с някои неща, които мнозина от нас подценяват - би трябвало да разполагате с задоволително време, което да отделяте на вашето малко куче. Не единствено да сте подготвени да чистите след него, само че и да знаете главните правила, които би трябвало да се съблюдават при храненето му. Защото значително от вярното хранене на дребното куче зависи бъдещото му дългоденствие.

В следните няколко реда ще ви дадем единствено общи упътвания по какъв начин да храните малко куче, тъй като количеството на храната му зависи доста от възрастта му, съответната порода (по-активните и енергични кученца изразходват повече калории да вземем за пример и имат потребност от повече храна, до момента в който количеството храна на по-лежерните породи кучета би трябвало да е по-ограничено), размера му, здравословното му положение и т.н.

Много добре знаем, че майчината кърма е най-хубавата храна за бебетата ни и това важи по същия метод и за кутретата, които не ви предлагаме да отбивате, в случай че майка им има задоволително кучешка кърма. Тя ще ги кърми до към 6-8 седмица, само че вие можете да започнете да ги захранвате последователно към 3-4 седмица. Това още веднъж зависи от породата, здравословното положение на кутретата и на майка им и т.н.

Захранването нормално се стартира единствено с 1 с.л. гранули, предопределени за кученца - бебета, която сте разтворили в малко вода и сте размачкали с вилица или лъжица, тъй че да се образува каша. Имайте поради, че зареждането наложително става последователно, тъй като кутретата имат към момента неразвити стомахчета.

 Правила за хранене на малко куче

Нататък схемата на хранене на кученцата е почти следната:

- кутрета на възраст от 2 до 3 месеца се хранят по 4 пъти на ден;

- кученца на възраст от 4 до 6 месеца се хранят по 2-3 пъти на ден;

- кучета над 6 месечна възраст се хранят по 2 пъти дневно.

Отново повтаряме, че всички това е доста релативно и е наложително по отношение на храненето на новия член в фамилията ви да се консултирате с ветеринар. Както казахме - от вярното хранене на кутрето зависи бъдещото му дългоденствие и здравето на кучето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР