Когато се фокусираме върху любовта и благодарността, създаваме енергийно поле,

...
Когато се фокусираме върху любовта и благодарността, създаваме енергийно поле,
Коментари Харесай

Хубаво е като ставате сутрин да имате светла мисъл

Когато се фокусираме върху любовта и благодарността, сътворяваме енергийно поле, което притегля повече обич и признателност
Мнозина още със събуждането си мислят с паника за настъпващия ден. Поради човешката ни податливост да се фокусираме върху това, от което се опасяваме или не харесваме, елементарно можем да изпратим в бъдещето несъзнателно обръщение на безпокойствие, което може негативно да повлияе на деня. Но въпреки че животът е отрупан с провокации, той е богат и на наслади, и хубави прекарвания (понякога просто не желаеме да ги видим).

Всяка заран щом се отърсите от съня, поемете няколко дълбоки глътки въздух и утвърдете любовта, която изпитвате към себе си. Кажете на Вселената, че приемате благодатта, която тя ви е приготвила. После си представете по какъв начин ви обгръща топла, мека и любяща светлина. Постепенно разширете кръга от светлина, до момента в който съумеете да я изпратите напред в бъдещето си. Изпратената обич към всички, които срещнете, към всичко, което вършиме, може да ви подсигурява сполучлив ден. Може да не се получи още от първия път, само че сигурно резултатът скоро ще го почувствате.

Когато се фокусираме върху любовта и благодарността, сътворяваме енергийно поле, което притегля повече обич и признателност. Когато се концентрираме върху страховете си, енергийното ни поле притегля страхове.

Съвети от Учителя Петър Дънов

„ Първото нещо като станеш заран, внеси една светла мисъл в мозъка си. ”

„ Ако всяка заран човек стартира деня с избрана дума или мисъл, тя точно демонстрира по какъв начин ще тече целият му живот. Всяка дума е специфична гама. Ако по дадена гама животът на индивида не върви добре, той би трябвало да знае ключовете на гамите, да ги променя. Ако някой стартира деня със подозрения, целият ден ще върви със подозрение: в този ще се съмнява, в оня ще се съмнява, до момента в който свърши денят. За да се избави от това положение, дано завърти този ключ, да пристигна друга, позитивна гама и целият ден ще живее по нея. ”

„ Като заран, мисли за Бога. Още като се събудиш, за нищо друго не мисли. Като се събудиш, концентрирай си мислите за Бога. От туй по-хубаво нещо няма. ”

„ Каква би трябвало да е първата ви мисъл, като станете? Кажете: ”Благослови, Господи, душата ми. Благодаря Ти, че съм станал през днешния ден, да свърша работата си както би трябвало, гдето и да съм, и да мога да израсна толкоз, колкото би трябвало.

Духнете и кажете: ”Очисти ме, Боже, от неприятните мисли и благослови душата ми! ”

„ Хубаво е като ставате заран да имате светла мисъл и да се усещате бодри и радостни. Ако пък сте неразположени и се чувствате в окаяно състояние, ще изпитате едно стесняване на капилярните съдове. Това стесняване се отразява на целия ви организъм. От положителното положение на капилярите зависи здравословното положение на целия организъм. Капилярните съдове контролират целия човешки живот. Когато положението на тези съдове не е вярно, човек се прегърбва, като че носи някакъв товар на гърба си. ”

„ Най-сигурното лекарство в света е насладата. Няма по-силно лекарство от насладата. В него има една откритост. Като станеш заран, да станеш щастлив. Помисли за неща, които да внесат в душата ти една светла мисъл, предизвикай в себе си едно ярко възприятие, една възвишена благородна постъпка. Нещо, което си направил, да създаде в душата ти наслада.

Като се разсъните заран и забележите, че някаква тъга, някаква мрачина ви е обзела, ще проектирате мисълта си, сякаш от невидимия свят слиза една светла бликам, възприемете я да влезе в дълбочината на сърцето ви, след това я прекарайте през задния мозък, след това през предната част на мозъка. После изпратете по една светла мисъл към ваши познати и близки. Така ще възстановите хармонията в себе си. ” /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР