Когато се филмират исторически сюжети за реално съществували владетели, винаги

...
Когато се филмират исторически сюжети за реално съществували владетели, винаги
Коментари Харесай

Чернокожа ли е била Клеопатра

Когато се филмират исторически сюжети за действително съществували владетели, постоянно има недоволни за това по какъв начин е показан даден именит исторически воин. Затова и беше ясно, че когато Netflix се заемат с поредност за Клеопатра, ще има несъгласие.
 Какво да чакаме от сериала на Netflix Senna за именития играч на Формула 1 Айртон Сена
Какво да чакаме от сериала за Айртон Сена

Габриел Леоне е в основната роля

Но надали някой е очаквал тъкмо такова, каквото провокира African Queens: Queen Cleopatra. В документалната поредност облика за египетската кралица е изигран от чернокожата английска актриса Адел Джеймс.

Още след излизането на филмовия откъс в Египет реагираха остро - юрист е завел тъжба за " опит за заличаване на египетската идентичност ", а археолозите в страната упорстват, че Клеопатра е със светла кожа и няма по какъв начин да е чернокожа, пишат Военновъздушни сили.

Джейда Пинкет-Смит, която е изпълнителен продуцент на African Queens: Queen Cleopatra пази концепцията за тъмнокожа актриса в ролята и споделя, че произходът на Клеопатра е много неразбираем.

Нека си напомним малко история: Клеопатра е родена в египетския град Александрия през 69 година прочие н. е. Тя е последният монарх на Египет, представител на династията на Птолемеите, която произлиза от Птолемей I - един от военачалниците на Александър Македонски.

Все отново за произхода на майка й се знае малко - тя евентуално е била наложница на татко й Птолемей XII, като е допустимо да е египтянка, само че може и да е от различен африкански генезис.

Премиерата на African Queens: Queen Cleopatra е на 10 май в Netflix.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР