Когато се действа превантивно, е много по-добре, отколкото да се

...
Когато се действа превантивно, е много по-добре, отколкото да се
Коментари Харесай

Експерти: Без книжка за дрогираните

Когато се работи превантивно, е доста по-добре, в сравнение с да се чака да се случи нещо неприятно. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ ръководителят на Българското обединяване на водачите Христо Радков.

Според настоящия Закон за придвижване по пътищата се чака нещо да се случи. Ние сме внесли съответни текстове, които превантивно не разрешават на хора, които по някакъв метод са открити като хора, използвали наркотични субстанции, им вземаме свидетелството за ръководство и не им даваме опция да създадат някоя пакост. За първите шест месеца след отнемането се вършат най-малко три неочаквани теста. С тези резултати отива в отделение на Министерство на вътрешните работи и му се връща книжката. Няма глоба, няма санкция. Оттук нататък той предстои всяка година най-малко един неочакван тест. Това е предварителната защита, съобщи Радков.

Хванаха надрусан, пийнал и без брошура зад кормилото

Използването на опиати е като психологично заболяване и то би трябвало да се лекува. Това заболяване е заболяване на обществото, по тази причина би трябвало да лекуваме публично, с цел да изхвърлим тази проблематика от публичния живот. Превенцията би трябвало да бъде преди всичко, уточни ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Новият закон за придвижване по пътищата, както и предходните, се пишат от полицаи, които не желаят да вкарат предварителната защита. Не вкарват нищо ново, единствено наказания, акцентира Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР